22_03_29_erdmost_nincskep

Apad az ár?

22_03_29_erdmost_nincskep

Apad az ár?

Egyre többen költöznek ki Budapestről az agglomerációba. Az elvándorlók legkedveltebb települése Érd, bár fajlagosan Délegyházára költöztek a legtöbben – derül ki az Otthon Centrum legfrissebb összesítéséből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd vándorlási mérlege – csakúgy, mint Százhalombattát és Gödöllőt kivéve az összes agglomerációs településé – pozitív, azaz többen költöznek be, mint ahányan elmennek a városból.

Jelentős vonzerő, hogy a költözni vágyók kedvezőbb áron juthatnak lakáshoz, illetve házhoz, mint a fővárosban. A felmérés szerint a legdrágább belvárosi kerületek téglalakásainak négyzetméterára tavaly meghaladta a 800 ezer forintot, míg a legdrágább agglomerációs településeken ugyanez 600 ezer forint volt. A vándorlási statisztikákat az ingatlanárakkal összehasonlítva kiderül, hogy a fizetőképes kereslet szűkössége miatt nem a legnépszerűbb települések a legdrágábbak.

Az viszont egyértelműen kimutatható, hogy a jelentős vándorlási többlettel rendelkező településeken az árak dinamikusan növekednek – állapítja meg az Otthon Centrum.

Vajon idén is jellemző lesz az áremelkedés?

Egyes szakemberek szerint 2020-ban stagnáló piacra, illetve az árak csökkenésére lehet számítani, mások óvatosabban fogalmaznak: kisebb ütemben drágulnak a lakások, mint eddig. Megkérdeztünk érdi ingatlanirodákat is. Volt, aki úgy fogalmazott, a helyi árak elérték a plafont, azaz azt a határt, amennyit az ügyfelek az érdi ingatlanokért fizetni hajlandóak. Mások szerint is stagnálás, illetve árcsökkenés várható a piacon – hogy milyen mértékű, az a későbbiekben dől majd el, annak függvényében, hogyan alakul a kínálati és a keresleti oldal. Egy biztos: eladó ingatlan bőven van, válogathatunk pénztárcánk, ízlésünk szerint.   

Érdi újság – Ádám Kata

Fotó: Draskovics Ádám

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email