22_03_29_erdmost_nincskep

Látogatási tilalom az idősotthonokban – frissítve!

22_03_29_erdmost_nincskep

Látogatási tilalom az idősotthonokban – frissítve!

Látogatási tilalmat vezettek be vasárnap az érdi városi, alapítványi és egyházi idősotthonokban, az országos tisztifőorvos utasítása alapján. A tilalmat hétfőn kiterjesztették a Szociális Gondozó Központ átmeneti ellátást nyújtó intézményeire is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Látogatási tilalmat rendelt el vasárnap az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében a koronavírus miatt.

A tilalom  visszavonásig érvényes; az indokolja, hogy az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. 

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Érden mind a városi, mind az alapítványi és egyházi fenntartású idősotthonokban elrendelték a látogatási tilalmat. Megkérdeztük, hogy a hétvégén házon kívül tartózkodók visszatérhetnek-e az otthonba; erre – tekintve, hogy a látogatási tilalom tegnap lépett életbe – még nem mindenütt tudtak válaszolni. A Topoly utcában már korábban elrendelték a látogatási tilalmat, így ott ez a kérdés nem merült fel. Érdeklődtünk az egyik Napfény otthonban is; mint  megtudtuk, ők fogadják azokat, akik kórházból térnének vissza. 

Friss: Hétfői nappal a Szociális Gondozó Központ kiterjesztette a tilalmat az idősek bentlakásos otthonán kívül az átmeneti ellátást nyújtó intézményeire is (például a családok átmeneti otthona, és a hajléktalanellátó). 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email