22_03_29_erdmost_nincskep

Koronavírus: Érd felkészült

22_03_29_erdmost_nincskep

Koronavírus: Érd felkészült

Érd vezetése és a szakorvosi rendelő is felkészült arra, ha különleges intézkedéseket kell bevezetni a koronavírus miatt. Jelenleg felmérik az időseket, betegeket, rászorulókat, akik havária esetén közvetlen támogatásra, ápolásra szorulnak - jelentette be Csőzik László polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A városvezető közösségi oldalán számolt be az érdi intézkedésekről.

„Érd vezetése felkészült, mindent megteszünk az Önök védelmében! Fontos leszögeznünk, hogy bár sajnos az új információk birtokában már tudjuk, hogy hazánkat is elérte a fertőzés, Magyarországon jelenleg még nincs veszélyhelyzet! A mi feladatunk a felkészülés, a megfelelő intézkedési terv előkészítése. Pillanatnyilag felmérjük az időseket, betegeket, a rászorulókat, akik havária esetén közvetlen támogatásra vagy ápolásra szorulnak. Ezt a felmérést a humán iroda nyilvántartása szerint végezzük. Védelmi referensünk tartja a kapcsolatot az érintett hatóságokkal és egyéb szervezetekkel (Kormányhivatal, ÁNTSZ, Katasztrófavédelem), a tájékoztatásunk folyamatos, országos és regionális szinten egyaránt.

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény is felkészült, a szükséges eszközök és felszerelések biztosítottak, megfelelő létszámú dolgozó áll rendelkezésre. Az új koronavírus okozta tüdőgyulladás elsősorban az idős, krónikus betegségekben szenvedőkre jelenti a legnagyobb veszélyt, rájuk különösen figyeljünk. Kérek mindenkit, hogy ha betegnek érzi magát, ne menjen közösségbe, a megelőzés érdekében pedig az a legfontosabb, hogy fokozottan ügyeljen a higiéniára, gyakran és alaposan mosson kezet” – írja Csőzik László. 

Mint arról szerda délutáni cikkünkben beszámoltunk, Magyarországon is megjelent a koronavírus. A koronavírus-helyzetről rendszeresen frissülő, hivatalos tájékoztatók itt találhatóak.

A SOTE időközben sajtóközleményben jelezte, hogy bár a Semmelweis Egyetemen Magyarországon elsőként vezettek be óvintézkedéseket a koronavírus miatt, a vírussal fertőzött diákjuk nem tartotta be az utasításokat. 

Hallgassa meg az ÉRD FM 101.3 interjúját dr. Szakács Ferenccel, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény orvosigazgatójával!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email