22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: küzdős vereséggel indult a rájátszás

22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: küzdős vereséggel indult a rájátszás

Háromszettes vereséggel kezdte a rájátszás küzdelmeit az alapszakasz utolsó hat meccsét megnyerő Delta RSE Érd, amely nagy küzdésre kényszerítette a Veszprémi ESC-t, ám a hazaiak 3:0-ra nyertek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A női röplabda NB II Nyugat A-csoportjának alapszakaszában harmadik helyen végző Delta az NB I-be jutásért vezető úton a rájátszást a másodikként záró Veszprém vendégeként kezdte meg. Dömötör-Mátrai Beáta lányai ugyan a szezon nyitókörében ötszettes meccsen 3:2-re győztek Veszprémben, de az érdi „visszavágót” a vendégek simán nyerték 3:0-ra.
A Delta ennek ellenére remekül zárta az alapszakaszt, hiszen utolsó hat meccsét egyaránt megnyerte, így jó lendülettel vághatott neki a rájátszásnak.

Ezt a lendületet igazolták is Darvas Hannáék, hiszen a veszprémi összecsapás első pillanataitól kezdve nagyot harcoltak a hazaiakkal, de a nyitó szettet huszonhárom perc alatt a legkisebb különbséggel, 25:23-ra nyerte a vendéglátó.

A Deltát azonban nem törte meg a jóval rutinosabb rivális, ám a második szett hajrájában ismét a Veszprémnek jött ki jobban a lépés és ezúttal 25:22-re húzta be a felvonást.

A harmadik játékrészben már valamelyest fogyott az érdiek lendülete, akik mindent megtettek a szépítésért, ám a hazaiak 25:19-re behúzták a szettet és 3:0-s győzelmet arattak a rájátszás nyitányán.

A Delta március 7-én, szombaton, 17 órától a Nyugat B-csoport második helyén végző Tatabányai RSE ellen folytatja szereplését a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Női röplabda NB II, rájátszás, 1-4. helyért, 1. forduló
Veszprémi Egyetemi SC – Delta RSE Érd 3:0 (–23, –22, –19)
Delta: Tombor Sz., Hainzmann, Tankó, Juhász L., Darvas, Flach, Baumann, Jakab B., Csörgi. Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email