22_03_29_erdmost_nincskep

Versel a város

22_03_29_erdmost_nincskep

Versel a város

Költészet napi rendezvénysorozatot szervez az Érdi Vörösmarty Gimnázium, amelyre meghívják a város valamennyi középiskolájának diákjait. Logótervezési pályázat, versmondó verseny és közös szavalás is szerepel a programok között.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A VMG  magyar munkaközössége az idei költészet napjára olyan rendezvénysorozatot tervez, amelyre meghívja Érd valamennyi középiskolájának diákjait. A program három elemből áll.

A logótervezési pályázat célja, hogy a fiatalok elkészítsék a költészet napjának logóját. A kiemelkedő alkotásokat jutalmazzák, a győztes pályaművet pedig sokszorosítják, kitűzőt készítenek belőle, és a rendezvényeken megajándékozzák vele a résztvevőket. 

A pályázat feltételei: a digitálisan vagy kézzel készített, körülbelül 44 mm átmérőjű logó tartalmazza Érd városának nevét, a 2020-as évszámot és valami olyan motívumot, amely a költészetet jelképezi. A pályaműveket 2020. március 20-ig kérik JPG formátumban elküldeni a vmg@vmg-erd.hu címre.

2020. április 8-án, 10 órai kezdettel rendezik meg az iskola dísztermében a hagyományos versmondó versenyt, amelyre idén más középiskolások (intézményenként 2-3 tanuló) jelentkezését is várják.
A 9-12. évfolyamosoknak egy szabadon választott lírai művel indulhatnak. Aki szeretne részt venni a versmondó versenyen, az március 30-ig regisztrálhat az ungvaryzsolt@freemail.hu e-mail címen.

Szintén április 8-án, 12:30-tól tartják a város főterén a „Versel a város” programzáró rendezvényt. Itt hirdetik ki a logótervezési pályázat díjazottjait, valamint a versmondó verseny helyezettjeit. Ezután a jelen lévő 150-200 középiskolás együtt elmondja Radnóti Miklós Nem tudhahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg című költeményét. Erre a programrészre szeretettel várnak intézményenként egy-egy osztályt, vagy az iskola bármilyen korú 25-30 tanulóját.

A költészet napi rendezvények koordinátora Pósch Ibolya magyartanár, aki további tájékoztatás vagy kérdés esetén elérhető az ibolya.posch@gmail.com e-mail címen.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email