22_03_29_erdmost_nincskep

Különleges menü

22_03_29_erdmost_nincskep

Különleges menü

Valentin-naptól nőnapig internetes ételrendelésnek álcázva lehet titkos segítséget kérnie a bántalmazott nőknek egy étteremtől, ahol a menük kiválasztásával a bántalmazás fokáról tudnak rejtetten hírt adni, és a "rendelés" felvevői ennek megfelelően küldik a segítséget is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ma Magyarországon minden ötödik nő családon belüli erőszakban él. A statisztikák szerint a nők ellen elkövetett bűncselekmények között egyértelműen a családon belüli erőszak a leggyakoribb halálozási ok. Minden héten meghal emiatt egy nő. A megfélemlített és környezetüktől elszigetelt nőket a bántalmazójuk általában állandó megfigyelés alatt tartja, így nem tudnak, és nem is mernek segítséget kérni. Ez adta a mostani kampány ötletét a szervezőknek.

A rejtett étterem látszólag finom ételeket kínál, de ez csak álca, hogy az érintettek a bántalmazójuk előtt titokban tudják tartani a segélykérést. A kezdeményezés partnere az Ökumenikus Segélyszervezet és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat is, akikhez valójában befutnak a segítségrendelések.

A Wolt applikációjában az Incognito/ Ciklon éttermek oldalán a kínálatban öt darab „abuzált” étel is elérhető (a képen a „szájtépő torta” látszik), amely a cég közösségi oldalain és hírleveleiben egyedül nőkre targetálva jelenik meg, vagyis elsősorban ők láthatják ezeket a hirdetéseket. Mindez főleg azt szolgálja, hogy az érintettek felismerjék az erőszak jeleit, és bátorságot merítsenek a segítségkéréshez.

Az ételek különböző fokozatú bántalmazási helyzetet jelentenek. Az enyhébbek egy online tanácsadóhoz irányítanak, a súlyosabb helyzetet jelölőknél viszont azonnali segélyhívást indítanak.

Ha valaki további információra vágyik, a cég azt javasolja, hogy írjon levelet a Wolt ügyfélszolgálatára, amit legkönnyebben, regisztráció nélkül a Wolt Facebook oldalának küldött üzenetből lehet elérni – tudtuk meg a Wolt közleményéből.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email