22_03_29_erdmost_nincskep

Az Ifjúsági Önkormányzat is jótékonykodott

22_03_29_erdmost_nincskep

Az Ifjúsági Önkormányzat is jótékonykodott

Az Ifjúsági Önkormányzat 100 ezer forintot fordított idén szaloncukor vásárlására, aminek nagy részét szétosztották a Mikulás segédei még december 7-én a főtéren. A 10 kg-nyi megmaradt édességet pedig felajánlották a Szociális Gondozó Központnak, hogy az ossza szét a rászorulók között.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hüse Nikolett diákpolgármester lapunknak elmondta, diákként is kötelességüknek érzik, hogy minden tőlük telhetőt megtegyenek a rászorulók megsegítéséért, ezért természetesnek tartották, hogy a mikulásozás után megmaradt szaloncukrokat felajánlják a számukra.

– Mivel azoknak már mind adtunk, akik megfordultak december 7-én az adventi vásáron, ugyanakkor még számtalan ember lehet, aki nehéz körülmények között él, és örülne egy kis figyelmességnek, ezért keretük meg a Szociális Gondozó Központot, hiszen ők pontosan tudják, hol jöhet jól ez a kis édesség – tette hozzá Harkai Márton, sajtókapcsolatokért felelős referens.

A négy doboznyi zselés és kókuszos ízesítésű szaloncukrot nagy örömmel vette át  Bertalan Ildikó, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője az Ifjúsági Önkormányzat képviselőitől.

– Hihetetlenül jó érzés, hogy a gyerekek ennyire gondoskodóak, és megörvendeztetnek minket ezzel a figyelmességgel. A Szociális Gondozó Központnak számtalan olyan célcsoportja (beleértve idősebbeket, fiatalabbakat és gyermekeket is) van, akik vélhetően nagyon fognak örülni ennek a kis ajándéknak – fejtette ki az intézményvezető, aki azt is elárulta, hogy a szaloncukrokból fognak juttatni az ifjúsági irodába, az idősek otthonába, a hajléktalan szállóba és a családok átmeneti otthonába is.

Bertalan Ildikó azt is hozzátette, hogy szeretnének szorosabban együttműködni a továbbiakban az Ifjúsági Önkormányzattal, akik szintén nyitottnak tűntek a közös munkára.

– Számunkra a fiatal generáció sokat számít. Szeretnénk a prevencióra helyezni a hangsúlyt. Ennek érdekében tervezzük, hogy a jövő évtől kezdve együttműködünk az Ifjúsági Önkormányzattal ezen a téren, hogy segítenek közvetíteni felénk a fiatal generáció szükségleteit, problémáit, és akár közösen hatékonyabb programokban tudjunk gondolkodni – magyarázta el az intézményvezető lapunknak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email