22_03_29_erdmost_nincskep

Elsők között is első volt

22_03_29_erdmost_nincskep

Elsők között is első volt

1802. december 15-én született Bolyai János. "Híres, nagy elméjű matematikus volt, az elsők között is első" – áll a marosvásárhelyi református egyház halotti anyakönyvében. Bolyai születésnapjáról december 14-én emlékeztek meg a róla elnevezett érdi iskolában, ünnepi műsorral, díjkiosztóval.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Az ünnepi műsorban felidézték a matematikus munkásságát, majd megkoszorúzták az iskola aulájában elhelyezett domborművét – ez a kis ünnepség már hagyomány az iskolában, ahogy az is, hogy ilyenkor adják át a Bolyai-díjakat is egy diáknak és egy pedagógusnak. A diákoknak szóló kitüntetést Lukács Laura vehette át, aki a tavalyi évben ballagott el az iskolából, és idén már a VMG tanulója. A tanároknak szóló díjjal Kissné Nyéki Erikát jutalmazták.

Kissné Nyéki Erika 1983 óta dolgozik a Bolyai iskolában, ez az első munkahelye. Mint tudósítónknak elmondta, felső tagozatosoknak tanít természetismeretet, biológiát és kémiát. Arra a kérdésre, hogy szerinte mi a tanári pálya szépsége, a gyerekek szorgalmát, eredményeit dicsérte, hozzáfűzve: a diákok oktatása, nevelése azért is sok örömet ad, mert visszatükrözik a szeretetet.
– Megtiszteltetés volt átvenni ezt a kitüntetést, hiszen a tantestület szavazta meg, hogy kinek ítéljék oda, és ezért nagyon hálás vagyok – zárta szavait.

Mint Baranyi Teréz igazgatónőtől megtudtuk, a bolyais diákoknak ez a nap a legnagyobb ünnep. 
– Már december 2-án elkezdtük a készülődést, hiszen hagyományosan minden évben ezen a napon tartjuk a tankerületi Bolyai matematikaverseny, amin negyedik-nyolcadik osztályos diákok mérhetik össze tudásukat. A mai napon adtuk át a versenyen 1-6. helyezést elért diákok elismeréseit is. Így velünk ünnepeltek azok a más iskolába járó, érdi vagy Érd környéki diákok is, akik nagyon szeretik a matematikát – fűzte hozzá Baranyi Teréz.

A díjkiosztást követően osztályprogramok, illetve játékos sorverseny várta a gyerekeket. Az iskola dolgozói számára ünnepi ebéd zárta a napot; köszöntötték a nyugdíjas pedagógusokat, és búcsúztatták azokat, akik most vonulnak nyugdíjba. 

Az elkövetkező hét és bővelkedik majd  programokban: hétfőn és kedden mozgó planetárium várja majd a gyerekeket, az Alsó utcai épületben szintén hétfőn karácsonyi bazárt tartanak majd, a megunt, feleslegessé vált, de még jó állapotú játékokból, könyvekből. Kedden és szerdán kézműves játszóházat rendeznek, és tartanak egy csapatvetélkedőt is a karácsonyi népszokásokról. A programok a közös karácsonyi ünnepséggel zárulnak, jövő csütörtökön – addigra az iskola hatalmas karácsonyfáját is teljesen feldíszítik a gyerekek. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email