22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: első nemzetközi torna, első érem!

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: első nemzetközi torna, első érem!

Első nemzetközi tornáján vett részt a dunaújvárosi Santa Claus Kupán a Kárpáti Farkasok U10-es csapata, amely először játszott olyan tornán, ahol számolták az eredményt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kárpáti Farkasok kiválóan teljesített a csoportkörben, hiszen a BALU-T SE Baját 15–0-ra, a Nyugati Eszkimókat 8–0-ra, a házigazda Dunaújvárosi Acélbikák fehér csapatát 14–0-ra, a román Corona Brassót pedig 10–2-re győzte le, így nem volt kérdés a csoportgyőzelem.

Az ötcsapatos csoportban megszerzett elsőség után az egyenes kieséses szakaszban a három első vívott körmérkőzést a dobogós pozíciók eldöntéséért, itt az érdiek a Dunaújváros piros csapata ellen egy kiváló, kiélezett mérkőzésen kaptak ki 6–5-re, majd a szlovákiai Titani Nitra együttese következett. Északi szomszédaink kapusának szenzációs teljesítménye viszont megpecsételte a Kárpáti Farkasok sorsát, hiszen Hegyi Ádám és Csibi József tanítványai öt ziccert is vezethettek a nyitrai kapusra, akin azonban nem tudták átverekedni a pakkot, így az edzők szerint reális 5–1-es érdi győzelem helyett egy büntető értékesítésével a Nyitra győzött 1–0-ra, ezáltal az érdiek bronzérmesként zárták a tornát.

– Most csalódottnak kellene lennünk, hiszen esélyünk volt a tornagyőzelemre is. Mégis inkább nagy büszkeséget érzek én is és az edzőtársam, Csibi József is így van ezzel, hiszen minden várakozásunkat felülmúlva szerepeltek a játékosaink. Ha a torna előtt valaki azt mondja, hogy harmadikak leszünk, simán aláírtam volna. Nagyszerű mérkőzéseket játszottunk a két másik csoportgyőztessel, de a csoportmeccsek során is kitettek magukért a gyerekek. Gratulálunk az összes játékosnak – összegez Hegyi Ádám, a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője.

Eredmények, Santa Claus Cup A-torna
Kárpáti Farkasok–BALU-T SE Baja 15–0
Kárpáti Farkasok–Nyugati Eszkimók 8–0
Kárpáti Farkasok–DAB Dunaújváros (white) 14–0
Kárpáti Farkasok–Corona Brassó 10–2

A legjobb három között
Kárpáti Farkasok–DAB Dunaújváros (red) 5–6
Kárpáti Farkasok–Titani Nyitra 0–1

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email