22_03_29_erdmost_nincskep

Futsal MK: karnyújtásnyira a négyes döntőtől a 5 Stars

22_03_29_erdmost_nincskep

Futsal MK: karnyújtásnyira a négyes döntőtől a 5 Stars

Hazai pályán, gólzáporos végjátékban győzött megérdemelten 6–3-ra a Tihanyi FC ellen a futsal Magyar Kupa második fordulójában a 5 Stars Érdi VSE, amely így karnyújtásnyira került a négyes döntőtől, miután a következő fordulóban a csoportrivális Hidegkúttal találkozik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kifejezetten jó előjelekkel fogadta az ÉRD Arénában a vele azonos osztályban, az NB II Nyugati csoportjában szereplő Tihanyi FC-t a 5 Stars Érdi VSE futsalcsapata a Magyar Kupa második fordulójában. Varga László együttese ugyanis a múlt héten ugyancsak hazai környezetben vívott meg a Balaton-partiakkal, akkor, a bajnokság 12. fordulójában 4–2-re győztek Kajdy Tamásék.

A mérkőzés tétjét fokozta, hogy a múlt héten már meg is tartották a sorozat következő körének sorsolását. A harmadik fordulóban viszont már a februári, szombathelyi rendezésű négyes döntőbe jutás a tét, s itt az érdiek és tihanyisak párharcának győztese az NB II utolsó előtti helyén álló Hidegkúttal vív oda-visszavágót, míg a többi három párharcban egyaránt élvonalbeli együttesek küzdenek meg.

A nagy tét kissé rányomta bélyegét a mérkőzésre, hiszen ugyan az érdiek birtokolták többet a labdát és kezdeményezőbbek is voltak, ám igazán nagy helyzetig nem jutottak el az első percekben, azonban bő tíz perc után Zsidi Lőrinc révén megérdemelten kerültek előnybe (1–0). A szünet előtt kevesebb mint fél perccel egy kijátszott akció végén pedig Kajdy Zekő duplázta meg a 5 Stars előnyét.

A fordulás után nagy erőket mozgósított a Tihany, ám a kiváló hazai védekezés mellett a bravúrt bravúrra halmozó Kajdy Tamáson sem tudott kifogni. Három perccel a vége előtt ugyan szépítettek a Balaton-partiak, de újabb egy perccel később Kovács Máté büntetőjével rögtön visszaállt a kétgólos különbség (3–1).

Az utolsó két percben mindent egy lapra feltéve öt a négy ellen támadott a Tihany, melynek meg is lett az eredménye (3–2). Hoffer Levente második gólja után viszont egy-egy gyors labdaszerzés után Bognár Bence, Kovács Máté, majd a kapus, Kajdy Tamás egész pályáról vette be a tihanyiak üresen tátongó kapuját. Az utolsó perc gólzáporának itt még nem volt vége, hiszen a 6–3-as végeredményt a tihanyiak játékosa, Petróczi Márton állította be, így az utolsó perc öt gólt hozott, a 5 Stars pedig megérdemelt győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

– Rányomta a bélyegét a mérkőzésre a tét, az ellenfél is felkészülten, jó összeállításban érkezett, mi is jól álltunk fel. Reális cél van annak tekintetében, hogy a négyes döntőbe tudunk jutni, ami a klub legnagyobb eredménye lenne. Két stabil csapat játszott, de nekünk voltak azok a lehetőségeink, amiből gólt szerezhettünk és ez sikerült is. Az első félidő ezért tetszett egy kicsit jobban, mert a második egy kissé kaotikusra sikerült az öt a négyes játékuk ellen és nekik mindent egy lapra kellett feltenniük. Ez egy rohanós játékká vált a végére, ezért az első félidő szakmailag értékelhetőbb, az eredményt pedig nem kell magyarázni, mert nyertünk – értékelt a 5 Stars Érdi VSE vezetőedzője, Varga László.

– Próbáltam hangsúlyozni a srácoknak, hogy ez egy hatalmas esély, de nem éreztem megilletődöttséget, szimplán rosszul játszottunk az első félidőben. Rugattunk két gólt az ellenféllel, amelyet két óriási egyéni hiba előzött meg, ha null null maradt volna sokáig, akkor benne lett volna egy egygólos győzelem. A második félidőre mindkét csapat feljavult, de nekünk több helyzetünk volt, a gólokat mégis az ellenfél lőtte, amely megérdemelten jutott tovább – fogalmazott a Tihanyi FC vezetőedzője, Németh Gábor.

A futsal Magyar Kupa harmadik fordulójának első mérkőzését január 15-én rendezik Érden, míg a visszavágóra február 12-én kerül sor.

Futsal Magyar Kupa, 2. forduló
5 Stars Érdi VSE–Tihanyi FC 6–3 (2–0)
Gól: Zsidi Lőrinc (11. perc), Kajdy Zekő (20. p.), Kovács Máté (38., 40. p.), Bognár Bence (40. p.), Kajdy Tamás (40. p.), ill. Hoffer Levente (37., 38. p.), Petróczi Márton (40. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email