22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi-vb: csak Jelena Lavko maradt versenyben az érdiek közül

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi-vb: csak Jelena Lavko maradt versenyben az érdiek közül

A magyar és a brazil válogatott számára is befejeződött a Japánban rendezett női kézilabda-világbajnokság, így az ÉRD játékosai közül csupán Jelena Lavko maradt versenyben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyar női kézilabda-válogatott a románoktól drámai hajrában elszenvedett vereséget követően az Elnöki Kupán folytatta a világbajnokság helyosztóit, ahol előbb Argentína ellen léptek pályára a mieink.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány mindkét tartalékot, így Kiss Nikolettet és Pásztor Noémi becserélte Faluvégi Dorottya és Kovács Anna helyére, így az ÉRD jobbátlövője a dél-amerikaiak ellen debütált világeseményen. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen az argentinok ellen öt góllal vette ki a részét a 34–26-os sikerből, azonban a találkozón érdi szempontból csak ő volt eredményes, Szabó Laura és Tóth Gabriella sem talált be.

Ezt követően a mieink az óriási meglepetésre csoportja negyedik helyén végző világbajnoki címvédő Franciaországgal találkoztak a 13. helyért. A magyarok jól kezdtek és a szünetre is 12–12-es döntetlennel vonultak. A fordulás után pedig egészen a második játékrész derekáig vezettek, de a hajrát jobban bírták a franciák, akik 26–21-es győzelmükkel nyerték meg az Elnöki Kupát, míg a magyarok a 14. helyen zárták a világbajnokságot. Az ÉRD játékosai közül csak Szabó Laura talált be, ő háromszor volt eredményes.

A csoportjában ötödik helyen záró Brazília Alexandra Nascimentóval a soraiban volt érdekelt a 17-20. helyért folytatott helyosztón. A dél-amerikaiak Szlovénia elleni könnyed, 32–19-es győzelmet arattak, majd a 17. helyért Szenegált verték 22–18-ra, mely során az érdi jobbszélső hat lövésből négy gólt szerzett.

Az egyedüli érdiként Szerbiával középdöntőbe jutó Jelena Lavko és nemzeti csapata a csoportkörből harmadikként lépett tovább. Ezt követően déli szomszédaink Dél-Koreát verték gólzáporos meccsen 36–33-ra, mely során az ÉRD jobbátlövője hibátlan lövési mutatóval hét kísérletből hét góllal zárt.

A szerbek már a középdöntő második meccsén is túl vannak, ahol a németek ellen a második félidő első feléig vezettek. A fordulatokkal tarkított hajrában a dudaszó előtti másodpercekben egy értékesített hétméteressel győztek a szerbek 29–28-ra. Ezen a mérkőzésen Lavko 11 lövésből öt gólt jegyzett.

Női kézilabda-világbajnokság, Japán
Középdöntő, 1. csoport
1. forduló

Szerbia–Dél-Korea 36–33 (21–16)
Jelena Lavko 7 gólt szerzett
2. forduló
Németország–Szerbia 28–29 (17–19)
Jelena Lavko 5 gólt szerzett

helyosztók
13-16. helyért

Magyarország–Argentína 34–26 (19–12)
Kiss Nikolett 5 gólt szerzett, Tóth Gabriella és Szabó Laura nem volt eredményes
13. helyért
Magyarország–Franciaország 21–26 (12–12)
Szabó Laura 3 gólt szerzett, Kiss Nikolett és Tóth Gabriella nem volt eredményes

17-20. helyért
Szlovénia–Brazília 19–32 (9–18)
Alexandra Nascimento nem volt eredményes
17. helyért
Brazília–Szenegál 22–18 (13–9)
Alexandra Nascimento 3 gólt szerzett

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email