teleki_oalyaorientacios_nap_halasz191207_31

Kis ho-ho-horgászok a Telekiben

Szombaton délelőtt a Teleki Sámuel Általános Iskola 2. osztályosai ismerkedhettek játékos feladatok formájában a halászattal és a haltenyésztéssel egy pályaorientációs nap keretében, az Érd és Környéke Horgászegyesület jóvoltából.

Berényi Andrásné Zsóka nemcsak a Teleki pedagógusa, de lelkes horgász és az Érd és Környéke Horgászegyesület elnöke is, épp ezért nem csoda, hogy kollégái felkérték, meséljen egy kicsit a 2.a és b. osztály tanulóinak a halászat és haltenyésztés mesterségéről a pályaorientációs napon.

Az egyesület Emma utcai irodájában szombaton délelőtt a telekisek megtudhatták, mi a különbség a horgászat és a halászat között, megismerkedhettek egy tucat halfajtával, és hallhattak a haltenyésztés fontosságáról is. Mindezt persze játékos formában: kép- és szókirakóval, színezéssel, kvízzel. Az egyik diák, Gábor, aki el szokta kísérni időnként édesapját horgászni, előnyben volt a feladatok megoldásakor, hiszen látott testközelből, sőt, fogott a kezében is halat már korábban.

Zsóka azt meséli a foglalkozás után, fontos az is, hogy tudják a gyerekek, hogyan működik egy halnevelde, hogyan lehet védeni a halakat. Az akció elsődleges célja az volt, ahogy azt az egyesület elnöke hangsúlyozza, hogy beidegződjön a gyerekekben a természet szeretete és annak megóvásának fontossága, ezzel pedig a környezettudatos szemlélet. 

Az elnök és pedagógus azt is hozzáteszi nevetve, hogy ma már nem számít ritkaságnak, ha nő ragad horgászbotot, és ül csónakba, sőt, az egyesületben is körülbelül fele-fele arányban vannak jelen a két nem képviselői.

– Én sem gondoltam annak idején, amikor a férjem először elhívott horgászni, hogy ennyire megszeretem ezt az egészet, de ahogy az ember  ott ül a parton, és nézelődik, felfedez olyan dolgokat a természetben, ami mellett a legtöbben mindig csak elmegyünk. Ez az egyik legjobb kikapcsolódás, mert valóban semmi másra nem kell figyelni, csak a természetre. Közben ott van az is, hogy a horgászközösség egy igazi jó kis csapat, jókat beszélgetünk ilyenkor – vallott a horgászat iránti szenvedélyéről Berényi Andrásné.

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email