22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a magyarok legyőzték Szenegált, Románia ellen dől el a továbbjutás

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a magyarok legyőzték Szenegált, Románia ellen dől el a továbbjutás

Végig vezetve győzte le 30–20-ra Szenegált a magyar női kézilabda-válogatott a Japánban zajló világbajnokság C-csoportjának negyedik fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szinte kötelező győzelem tudatában lépett pályára Szenegál ellen a Kim Rasmussen által irányított magyar női kézilabda-válogatott, amely a Kazahsztán elleni kiütéses siker mellett a spanyolok és a montenegróiak ellen vereséget szenvedett. Így tudható volt, hogy ha a mieink legyőzik Szenegált, akkor az utolsó forduló eredménye dönt a továbbjutásról.

A négy forduló után nyolc-nyolc ponttal a csoport élén álló Spanyolország és Montenegró már biztosan középdöntős. A harmadik továbbjutást érő helyezésért a románok mellett a mieink harcoltak, de ehhez az kellett, hogy Tóth Gabrielláék legyőzzék Szenegált.

Ez pedig viszonylag könnyed akadálynak bizonyult, hiszen a gólcsapot Tomori Zsuzsanna nyitotta meg, a mieink pedig már a szünetre nyolcgólos, 17–9-es előnnyel vonultak. A térfélcserét követően sikerült tovább növelni az előnyt, s 30–20-as győzelmet aratni.

Ezzel pedig eldőlt, hogy a továbbjutásról a december 4-én, magyar idő szerint 11 órakor kezdődő Magyarország–Románia összecsapás dönt.

A Szenegál elleni mérkőzésen az ÉRD játékosai közül Tóth Gabriella kettő, Szabó Laura pedig egy gólt szerzett.

Női kézilabda-világbajnokság, Japán, C-csoport, 4. forduló
Magyarország–Szenegál 30–20 (17–9)
Legjobb dobók: Kovács Anna 6, Márton Gréta 5, ill. Sankharé 6

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email