22_03_29_erdmost_nincskep

Elfogadták a World Science Forum zárónyilatkozatát

22_03_29_erdmost_nincskep

Elfogadták a World Science Forum zárónyilatkozatát

Elkötelezettség és felelősség az ENSZ fenntartható fejlődéssel kapcsolatos céljai iránt. A jóllét érdekében folytatott tudományos erőfeszítések támogatása. Kiállás az akadémiai szabadság, valamint a kutatási folyamat integritásának erősítése mellett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tudományos eredmények közzétételében pedig a minél szélesebb és közérthetőbb kommunikáció támogatása – ezek a World Science Forum (WSF) zárónyilatkozatának legfontosabb gondolatai.

A dokumentumot a budapesti tanácskozás utolsó, a Parlamentben tartott ünnepélyes plenáris ülésén fogadták el a résztvevők 2019. november 23-án.

A kilencedik Tudományos Világfórumra 120 országból érkezett, több mint 1000 kutató, tudománypolitikus és döntéshozó arra kereste a választ, hogy milyen etikai problémákkal kell szembenézniük a tudomány művelőinek, és milyen felelősséget kell vállalniuk tudományos eredményeik következményeiért.

A Magyar Tudományos Akadémia, valamint partnerszervezetei által rendezett WSF keretében, hat plenáris ülés mellett csaknem harminc szekcióülésen vitatták meg a résztvevők a tudomány jövőjével, a tudomány finanszírozásával és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdéseket.

A kétévente rendezett, Budapestre négyévenként hazatérő világfórum hagyományainak megfelelően idén is plenáris üléssel, illetve az azon elfogadott zárónyilatkozat ismertetésével ért véget a programsorozat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email