22_03_29_erdmost_nincskep

Mindenkit várnak a közmeghallgatásra

22_03_29_erdmost_nincskep

Mindenkit várnak a közmeghallgatásra

November 28-án, csütörtökön 17 órától Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése közmeghallgatást tart a Polgárok Házában, ahol Ön is kérdéseket tehet fel és javaslatokkal élhet bármilyen közérdekű ügyben, amelyekre az önkormányzat köteles válaszolni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közmeghallgatáson helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat lehet tenni. Helyi közügy, amelyben a helyi önkormányzatnak van hatásköre dönteni. Ezért például a kormány vagy az országgyűlés hatáskörébe tartozó ügyek megválaszolása nem lehetséges. A felvetett témáknak közérdekűnek kell lenniük, azonban ezt tágan kell értelmezni. Nem szükséges, hogy az adott kérdés az egész lakosságot érintse. Ha a kérdése, javaslata csupán a lakosok egy részére vonatkozik (például a település valamely pontján lévő illegális szemétlerakó), akkor is helye van a felszólalásának, egyedi hatósági ügyek megtárgyalására azonban (mint például egy közterület-használati engedély tárgyában hozott döntés) nincs lehetőség.

Tetlák Örs alpolgármester az Érd FM 101.3-nak adott interjúban azt mondta el, hogy a demokrácia fontos elemének tartják a közmeghallgatást, ezért az eddig megszokott, és a törvényi előírás szerinti minimumot teljesítő évi egy közmeghallgatás helyett szeretnének kettőt, azaz félévente egyet tartani. Az alpolgármester hozzátette, hogy a kérdezőkre vannak bízva a témák, így nemcsak az önkormányzat munkájával, vagy a képviselőket érintő különböző ügyekkel kapcsolatos kérdéseket várnak, hanem egészen konkrét szakmai ügyekben is lehet kérdezni, amelyek az önkormányzat különböző teljesítéseihez kapcsolódnak, ezért igyekeznek minél több szakértőt meghívni, például az utak, a parkolás, az építkezések helyzetével kapcsolatban, hogy minden kérdésre válaszoljanak vagy a helyszínen, vagy írásban 15 napon belül. 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email