22_03_29_erdmost_nincskep

Idén két helyszínen zajlik a melegétel-osztás

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén két helyszínen zajlik a melegétel-osztás

December 1-jén, advent első vasárnapján megkezdődik az idei melegétel-osztás az Emma utca 8. szám alatt, a szociális ágazat és az egyházak együttműködésével. Idén újításként egy második helyszínen, a régi Parkvárosi Közösségi Házban is megvendégelik majd a rászorulókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az idei évben is megtörtént a Szociális Gondozó Központ és az egyházak képviselői között az egyeztetés a téli melegétel-osztás szervezéséről. A szerdai megbeszélésen nem született megegyezés a következő vasárnapok menetéről, így a mai napon folytatták az egyeztetést. A Szociális Gondozó Központ javaslatára idén két helyszínen zajlik majd az osztás: az Emma utca 8. szám alatt hagyományosan idén is várják a rászorulókat, de immár a Bem téren, a régi Parkvárosi Közösségi Házban is lehetőség nyílik egy meleg ebéd elfogyasztására.

– A megbeszélés nagyon pozitívan zárult, az együttműködés még erősebbé vált az előző évekhez képest. Az előző évek hagyományait továbbfejlesztve két helyen osztjuk majd az ételt az egyházak erős közreműködésével és a Szociális Gondozó Központ önkénteseivel. Az ételosztás advent első vasárnapján, december 1-jén indul és egészen március végéig minden vasárnap folytatódik – mondta el kérdésünkre Bertalan Ildikó, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője, aki kiemelte, hogy a régi hagyományokat igyekeznek megőrizni, így ezúttal is 350-400 adag ebéd készül minden vasárnap, egészen március végéig.

– A helyszínre érkezők ott fogyaszthatják el a melegételt, a rászorultaknak pedig a továbbiakban is kiszállítjuk az ebédet. Az egyházvezetőkkel egyeztetve az ételadagokat is megtartjuk, így minden vasárnap 350-400 főre főzünk – tette hozzá Bertalan Ildikó.

Az egyeztetésen Fórizs Gyula Zsolt baptista lelkész is részt vett, mint kiemelte, az egyházak nagyon hagyományőrzők, így szerették volna, ha minden az előző évekhez hasonlóan zajlik.

– A korábbi egyeztetésen abban nem született megállapodás, hogy milyen formában történjen az idei ételosztás. Mindkét oldal szerette volna, ha ez a hagyományoknak megfelelően közösen történik, ennek a formáit fektettük le, hogy hogyan tudunk hatékonyan, jól együttműködni. A mai találkozó békés volt, mindenki elmondhatta, hogy az ő számára mi az elsődleges – hangsúlyozta a baptista lelkész. Hozzátette: az egyelőre biztos, hogy december 1-jén várják a két helyszínen a rászorulókat és elsőként az adventista egyház gondoskodik majd a melegételről.

– Azok az egyházak, akik az elmúlt években részt vettek ebben a kezdeményezésben, ők szintén jelezték részvételi szándékukat, a gyülekezetekből érkeznek majd az önkéntesek. Az a tapasztalat azonban, hogy nemcsak a gyülekezetekhez tartozók, hanem a városból további önkéntesek is jelentkeztek a gyülekezeteknél. Erre továbbra is lesz lehetőség, annál az egyháznál lehet jelentkezni, amelyik az adott vasárnapot vállalja – tette hozzá Fórizs Gyula Zsolt.

Az ételosztásra további önkéntesek jelentkezését is várják, akik akár az ételek megfőzésében, kiosztásában, akár az alapanyagok beszerzésében segítenének. Aki segíteni szeretne, az a Szociális Gondozó Központ munkatársait, illetve a gyülekezeteket keresheti.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email