22_03_29_erdmost_nincskep

Méltósággal elmenni

22_03_29_erdmost_nincskep

Méltósággal elmenni

40 órás tanfolyamot indít novemberben a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület olyan önkéntesek számára, akik erőt és kedvet éreznek ahhoz, hogy életük végén járó embertársaiknak segítsenek a betegágy mellett. A képzésre november 13-áig lehet jelentkezni az egyesület honlapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az élet természetes része a halál. Ideje van a meghalásnak, ezt sem siettetni, sem elhúzni nem szabad (…). A hospice célkitűzése: visszaadni a halál méltóságát, segíteni a beteget és a családot, hogy nyílt kommunikációval tudjanak élni a halál elfogadásában. Segíteni, hogy az ember lehetőleg saját otthonában, szerettei körében töltse utolsó napjait. Segíteni az életben feltorlódott problémák, nehézségek kölcsönös feldolgozását, megvalósítani azt, amit az ember még fontosnak tart az életében. Elérni a személyiség halálközeli, utolsó kiteljesedését. És természetesen ellátni a beteget orvossal, jól képzett nővérekkel, fájdalomcsillapítással.

Így foglalta össze Polcz Alaine, a magyar hospice mozgalom legjelentősebb alakja a hospice lényegét.

Schaffer Judit a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnökhelyettesével beszélgettünk arról a novemberben induló 40 órás képzésről, amelyet olyan önkéntesek számára tartanak, akik erőt és kedvet éreznek ahhoz, hogy életük végén járó embertársaiknak segítsenek a betegágy mellett. További információ az egyesület honlapján található, illetve itt lehet jelentkezni is a tanfolyamra november 13-áig.

 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email