22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megint nyert, hétmeccsesre nyújtotta szériáját az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megint nyert, hétmeccsesre nyújtotta szériáját az Érdi VSE

Hazai pályán hátrányból felállva 2–1-re verte a BKV Előrét az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 13. fordulójában, így a hazaiak hét meccsre nyújtották veretlenségi szériájukat, egyúttal a fővárosiak hat mérkőzés óta tartó hasonló sorozatát törték meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ígéretes mérkőzésre volt kilátás, hiszen az elmúlt hat meccsen mindkét együttes megőrizte veretlenségét, a hazaiak négy győzelmet és két döntetlent, a vendégek pedig három-három győzelmet és döntetlent tudnak felmutatni ezen időszak alatt.

Ennek ellenére az első percekben nem forogtak veszélyben a kapuk, csupán Pál Szabolcs jobboldali beadását kellett védenie korábbi csatárunk Palásthy Norbert öccsének, Dávidnak.

Aztán a 13. percben Koós Gábor adott parádés labdát a betörő Kollega Krisztiánnak, aki hiába volt ígéretes helyzetben, kapásból fölélőtt. Ettől felélénkültek az érdiek, negyed óra után Melczer Vilmos távoli löketét kellett kipaskolnia Palásthynak, majd a kipattanót Kollega szedte össze, de hiába adott jó labdát Gera Dávidnak, ő már nem tudta jól továbbadni azt Mojzer Györgynek.

Aztán a játékrész derekán a vendégek kerültek előnybe, amikor Balogh Bence baloldali beadása után a hosszún érkező Huszárik Zsolt kapásból lőtt az érdi kapuba (0–1).

A vendégek előnye nem tartott sokáig, öt perccel később Kollega Krisztián harcolt meg a labdáért, cselei után egészen az ötösig vezette a labdát, ahonnan rendkívül önzetlenül a hosszún üresen érkező Pál Szabolcs elé tálalt, akinek pedig csak az üresen tátongó kapuba kellett passzolnia (1–1).

Ezután sem álltak le az érdiek, sőt, még inkább feltüzelték magukat, előbb Mojzer György lőtt egy érvénytelenített gólt les miatt, majd Gera Dávid bombája nem talált kaput. A szünetig ugyan becsülettel próbálkozott a vezetés megszerzéséért a házigazda, de döntetlennel fordultak a felek.

A második játékrészt valamelyest nagyobb elánnal kezdték a közlekedésiek, de Kertész Ferencnek nem kellett játékba avatkoznia. A félidő első nagy lehetősége mégis az érdiek előtt adódott, de hiába Kollega és Pál jó összjátéka, előbbi lövését Melczer Vilmos blokkolta véletlenül, így oda lett a nagy hazai helyzet.

A 63. percben megint a BKV veszélyeztetett, amikor egy jobboldali szöglet után a vendégek támadójának félfordulatból leadott lövését Kertész a keresztléc alól tornázta ki.
Ahogy telt az idő, a vendégek egyre kevesebb támadást vezettek, az érdiek pedig sorra dolgozták ki a helyzeteket, melynek eredményeképp a 77. percben Melczer Vilmos beadását a remek ütemben érkező Kollega Krisztián fejelte a kapuba (2–1).

A hátralévő bő tíz percben is lehetőségek sorát dolgozta ki a házigazda, de ezeket már nem sikerült gólra váltani. Azonban az Érdi VSE a 2–1-es sikerrel hétmeccsesre növelte veretlenségi sorozatát, míg a BKV Előre hatmeccses veretlenségi sorozata ért véget az érdiek győzelmével.

– Ezen a meccsen is mi domináltunk, elejétől a végéig, a végén ugyan volt egy kis megingásunk, mert az ellenfél minden mindegy alapon próbált egyenlíteni. Az első gólt úgy kaptuk, hogy három hiba előzte meg. Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol nem játszottunk jól, nem ez volt életünk meccse, de volt olyan, hogy ennél sokkal jobban játszottunk, mégsem tudtunk nyerni, úgyhogy okulnunk kell abból, miért alakult így a meccs. Örülni kell a három pontnak, mert látható, senki ellen sincs könnyű meccs – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Sokba került a szerdai meccs. Illetve nem is az, hogy sokba került, mert a Ferencváros ellen mindig élmény játszani, de az az igazság, hogy most elfáradtunk fejben és fizikálisan is. Ez a meccs egy ráadás volt, megint egy jó csapathoz látogattunk, az Érd nem véletlenül vezeti a bajnokságot, most helyt álltunk a mi szintünkhöz képest, de a nagyobb tudás előtt meg kellett hajolnunk – fogalmazott a BKV Előre vezetőedzője, Menczeles Iván.

– A hazai pályánk nem az igazi, általában idegenben könnyebb mérkőzéseket játszunk. Tudtuk, hogy a BKV jól szervezett csapat, volt egy szerencsés góljuk, amikor kontrából el tudtak menni, de megmutattuk, hogy van tartásunk és sikerült megfordítani a meccset – értékelt az érdiek vezető gólját szerző Pál Szabolcs, aki az elmúlt időszakban jobbhátvédként is többször szerepet kapott. Ezzel kapcsolatban elmondta, Májer Gergő sérülése előtt kiváló teljesítményt nyújtott, de ő már régen jelezte Limperger Zsoltnak, próbálja meg az új szerepkört.

Az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójában, november 10-én, 13.30-tól a Greenplan Balatonlelle SE vendégeként folytatja szereplését.

NB III, Nyugati csoport, 13. forduló
Érdi VSE–BKV Előre 2–1 (1–1)
Érd, 250 néző. V: Leél-Őssy (Hofbauer, Rózsa)
Érdi VSE: Kertész F. – Pál Sz., Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Gera D., Koós (Kalmár, 57. perc), Kónya B., Melczer (Pintér N., 80. p.) – Kollega (Csala, 86. p.), Mojzer
Vezetőedző: Limperger Zsolt
BKV Előre: Palásthy D. – Delea, Girán, Kálmán, Tóth K. – Szabó L. (Rákos, 70. p.), Huszárik, Ferkó, Csepregi, Ihos (Rutterschmid, 53. p.) – Balogh B.
Vezetőedző: Menczeles Iván
Gól: Pál Sz. (27. perc), Kollega (77. p.), ill. Huszárik (22. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email