22_03_29_erdmost_nincskep

Alvó emberektől lopott

22_03_29_erdmost_nincskep

Alvó emberektől lopott

Sorozatosan fosztogatott Pest megyei településeken egy asszony, aki több férfit álmában károsított meg, de lopott utcán is, illetve a háziak figyelmetlenségét kihasználva.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója október 30-án elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit az Érdi Rendőrkapitányság kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével gyanúsít. Cs. R. gyanúsított Pest megyei településeken sorozatosan fosztogatott, lopott.

A gyanúsított 2019. június 27-e és október 27-e között több esetben saját ingatlanjukban alvó embereket károsított meg. Egy férfitól az ágy mellől elvette a táskáját, az ujjáról a gyűrűt is sikerült észrevétlenül lehúznia, valamint elvitte a slusszkulcsát, a személyi igazolványát és 9 ezer forintot. Ezzel 27 ezer forintos kárt okozott, amely nem térült meg, de az okmányok egy részét visszaadta.

Egy másik embert hasonló módon károsított meg. A férfitól kisrádiót, 14 ezer forintot és egy mobiltelefont vitt el. A kár ekkor sem térült meg.

A következő esetben az utcán elterelte egy nő figyelmét, és a táskájából kivett egy neszesszert, melyből TAJ kártyát, irattartót, 1500 forintot és telefont vitt el. A sértett kiabálni kezdett, mire a járókelők siettek a segítségére. A közbelépésnek köszönhetően vissza tudta szerezni a gyanúsított táskájából az eltulajdonított mobil készülékét. Itt az okozott kár 5 ezer forint.

A gyanúsított egy meglopott még egy hölgyet: a tulajdonos beleegyezésével bement a házba, a szekrényből kivett egy pénztárcát 60 ezer forinttal és egy női karórát. Az okozott kár 65 ezer forint.

Mivel a gyanúsított állandó lakhellyel nem rendelkezik, alappal feltehető, hogy a nyomozás során elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. Tekintettel továbbá az életkörülményeire és büntetett előéletére, feltehető az is, hogy további szabadságvesztéssel büntethető újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta, az indítványt megvizsgálta és azzal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban november 30-ig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így a döntés nem végleges, de végrehajtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email