22_03_29_erdmost_nincskep

40 és félmilliárd forinttal adta át a kasszát az előző városvezetés

22_03_29_erdmost_nincskep

40 és félmilliárd forinttal adta át a kasszát az előző városvezetés

Megtörtént a polgármesteri munkakör átadása-átvétele, a város kasszájában több mint 500 millió forint maradt az idei év városüzemeltetésére, a beruházásokra pedig 40 milliárd forint – számolt be róla sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, az Érdi Fidesz elnöke, korábbi polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Mindenkinek szeretném megköszönni, aki eljött szavazni és vette a fáradságot, hogy a demokrácia érdekében leadja voksát. A munkát nem hagyjuk abba, meggyőződésünk, hogy az a 6 képviselő, aki bejutott a közgyűlésbe, jót fog tudni tenni Érdért. Mindent támogatni fogunk, ami jó Érdnek, és mindent ellenezni fogunk, ami nem jó az érdieknek, ez az ellenzéki hitvallásunk – kezdte sajtótájékoztatóját T. Mészáros András, az Érdi Fidesz elnöke.

A korábbi polgármester arról is beszámolt, hogy – ugyan a választások után – megszületett az Alkotmánybíróság döntése, mely szerint az Érdi Fidesz plakátjai, szóróanyagai, vizuális megjelenései szabályosak voltak. 

– Az Alkotmánybíróság határozata megsemmisíti az ítélőtábla azon végzését, miszerint az Érdi Fidesz plakátjai, szórólapjai, vizuális megjelenései szabálytalanok lettek volna. Az ítélőtábla levetette volna velünk az összes plakátot, az Érdi Fidesz pedig el is kezdte a plakátok eltávolítását. Az Alkotmánybíróság döntése már a választások után született meg, kicsit későn derült fény arra, hogy a kampány alatt az akkori ellenzék vádjai megalapozatlanok voltak. A balliberális sajtó folyamatosan lehozta ezeket a valótlan állításokat, én azt gondolom, hogy a baloldali sajtó lényegében több polgármester ellen lincselést hajtott végre, a helyi DK-sok felbujtására – hangsúlyozta T. Mészáros András, aki azt is kiemelte, hogy éppen azért fordultak az Alkotmánybírósághoz, hogy a Magyarországon található legmagasabb fórum mondja ki, tisztességesen kampányoltak.

Az Érdi Fidesz elnöke arról is beszámolt, hogy akadálymentesen megtörtént az átadás-átvétel az új városvezetéssel. 

– Átadtuk a polgármesteri munkakört, illetve az összes olyan iratot, ami szükséges a munka folytatásához, valamint a különféle terveket is akadálymentesen megkapta az új vezetés. A jó hír az, hogy az év hátralévő részére, az üzemeltetésre 500-700 millió forint van a kasszában, illetve az összes beruházásnak a durván 40 milliárd forintos összege is ott van a kasszában. Lehet folytatni a város építését, fejlesztését. Nagyon reméljük, hogy a beruházásokat nem fogják leállítani – fogalmazott T. Mészáros András. Az átadás-átvételről részletes cikkünket itt olvashatja.

Mint mondta, a következő testület legfontosabb feladata az ipari park létrehozása és a lakóutak aszfaltozásának folytatása.

– A beruházások folytatása esetén az új létesítményeket fenn kell majd tartani. Éppen ezért a következő testület legfontosabb feladata, hogy létrehozza az ipari parkot. Ezért küzdünk 5 éve, és nagyon remélem, hogy a következő testület sikeresebb lesz ebben a munkában és meg tudják szerezni a kormánytól azt a 200-250 hektárt az Elvira területén, ami az ipari park kialakítását lehetővé teszi. A másik kiemelt feladat a lakóutak építése, erről nem szabad megfeledkezni – zárta szavait az Érdi Fidesz elnöke.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email