40 és félmilliárd forinttal adta át a kasszát T. Mészáros András

Ma délelőtt közel 40 és félmilliárd forinttal adták át a város ügyeinek intézését – adta hírül közösségi média oldalán T. Mészáros András leköszönt polgármester.

– Tizenhárom, polgármesterként az érdiek szolgálatában, építkezéssel töltött esztendő után ma délelőtt átadtam a város ügyeinek intézését és a kasszát az új polgármesternek. Az átadási jegyzőkönyv tanúsága szerint mind az üzemelésre, mind a folyamatban levő fejlesztésekre megvan a város kasszájában a pénz – számolt be róla T. Mészáros András leköszönt polgármester, aki arról is írt Facebook bejegyzésében, hogy a város kasszáját 0 Ft hiteltartozással adta át az új városvezetésnek.

„A rövidtávú kötelezettségekre egyrészt a bankszámlákon és pénztárban található pénzen kívül a követelésekből befolyó bevételek bőven fedezetet nyújtanak és enyhén többletes az egyenleg. Az Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal és az intézmények bankszámla egyenlege 2019.10.15. napján 37.976.952.178 Ft, valamint 30.359.,38 EUR, továbbá a pénztárban található pénzösszeg 6.709.849 Ft. Ezen kívül Érd MJV Önkormányzata tulajdonában levő kincstárjegyek állománya névértéken 2019.10.15 napján 1.865.672.000 Ft, az ehhez kapcsolódó kamatbevétel 77.425.388 Ft. Tehát a készpénz jellegű vagyon, amit átadtak, összesen: 40.488.406.873 Ft – derül ki a Facebook bejegyzésből.”

Ezen felül átadták a város teljes vagyonát, amely többszörösére nőtt az elmúlt években. Részletezték a Modern Városok Program keretében Érden elindított és folyamatban levő fejlesztéseit, projektjeit. Rengeteg folyamatban lévő fejlesztés zajlik jelenleg is, számtalan indítható beruházás van és megannyi kiviteli tervvel rendelkező, közbeszerzés után indítható projektet adunk át – írja a bejegyzésben T. Mészáros András.

– Bízunk benne, hogy a város építése az általunk megszerzett és elindított projektek segítségével folytatódni fog. Sok szerencsét kívánok hozzá! Köszönöm minden munkatársamnak és képviselőtársaimnak az eddigi munkát! Köszönöm a bizalmat az érdieknek, hogy polgármesterként is szolgálhattam szeretett városomat 2006-2019 között – zárta szavait a leköszönt polgármester.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink