22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: kétgólos előnyről ikszelt a Nagykanizsával az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: kétgólos előnyről ikszelt a Nagykanizsával az Érdi VSE

Bozsoki Imre és Kollega Krisztián góljaival a szünetben 2–0-ra vezetett, de be kellett érnie egy 2–2-es döntetlennel az Érdi VSE-nek az FC Nagykanizsa ellen az NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ragyogó napsütésben, enyhe szellőben, kiváló fociidőben indult az Érdi VSE FC Nagykanizsa elleni rangadója, amelyet remekül indított a házigazda, hiszen már az első percben Gera Dávid vállalkozott lövésre a tizenhatosról, de a vendég védők blokkolták a kísérletet.

A következő bő tíz percben azonban egyik kapu sem forgott veszélyben, csupán a tizenharmadik percben emelkedhetett meg a szurkolók pulzusa, amikor a vendégek távoli szabadrúgása egy pattanás után volt veszélyes, végül a keresztléc felett hagyta el a labda a pályát. Aztán nem sokkal később pedig Béli Milán dupla lövése nem sikerült, miután előbb Csiszár Zoltán blokkjáról pattant vissza a labda elé, majd a második kísérletet föléperdítette.

Sőt, nagyon is éledezett a Zala megyei együttes, amikor egy baloldali beadás után Herzsenyák Áron elől kellett mentenie az érdi védőknek.

Ezután sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, aztán félóra játékot követően Németh Gábor Vince szöglettel felérő szabadrúgást harcolt ki a balszélen, melyet Melczer Vilmos adott be, s a hosszún, üresen érkező, nagykanizsai nevelésű játékos, Bozsoki Imre juttatta a kapuba a labdát, megszerezve a vezetést az Érdi VSE-nek (1–0).

Három perc sem telt bele, az érdiek megduplázták előnyüket, amikor egy baloldali akció után Kollega Krisztián és Koós Gábor kényszerítőjét követően előbbi tört a tizenhatoson belülre, majd rúgta ki a kapu hosszú sarkát (2–0).

A két gyors hazai gól után érett a harmadik is, amikor Koós Gábor “eltört” lövése a jobbszélről befutó Kollega elé került, aki pedig jól vette észre a kilépő Mojzer Györgyöt, ám az érdi csatár elől felszedte a labdát Horváth Márton.

A fordulás után is nyugodt mederben zajlott a mérkőzés, az első helyzetre hét percet kellett várni, amikor Gera Dávid lapos lövése ment el a kanizsai kapu előtt.  Aztán öt perccel később pedig Melczer Vilmos éles szögből, jobbszélről elvégzett ballábas szabadrúgása épphogy elkerülte a vendégek kapuját.

Egy óra játék után szépített a Nagykanizsa, amikor Németh Gábor Vince szabálytalankodott az érdi titzenhatoson belül, majd a megítélt tizenegyest Hampuk Ádám a kapu közepébe lőtte (2–1).

Az érdiek is közel álltak a harmadik gólhoz, hiszen a Nagykanizsa szépítő találata után néhány perccel Kollega Krisztián és Melczer Vilmos lépett ki a védők gyűrűjéből, előbbihez került a labda, aki a túloldalon érkező Melczerhez tálalt, de ő éppen lemaradt a passzról.

Aztán a 72. percben a semmiből egyenlített a vendég csapat, amikor egy védelmi megingás után Csiszár Zoltán és Kertész Ferenc nem értették meg egymást, Vittman Ádám pedig köszönte szépen és az üres kapuba passzolt (2–2).

A hátralévő húsz percben az érdiek nagy erőket mozgósítottak a vezetés újbóli megszerzéséért, de hiába szögezték saját kapuja elé a Nagykanizsát, csupán a gólvonalig jutottak, amikor Mojzer nagy bedobása után a kapu előtti kavarodásnál az érdiek nem tudták a belőni a helyzetet, így 2–2-es döntetlennel zárult a találkozó.

– Úgy gondolom, végig domináltuk a meccset, az, hogy kicsit hátrébb álltunk, nem jelenti azt, hogy nem voltunk fölényben, mert erre készültünk és ebből is voltak a lehetőségeink. Ebből próbálunk előnyt szerezni. Az első hatvan perccel semmi baj nem volt, vezettünk kettő nullra és az ellenfél játékában nem volt benne a gól, de összehoztunk egy buta tizenegyest, ettől az ellenfél felbátorodott és egy komplett védelmi hibából összehoztunk még egy gólt nekik. Utána már csordogált a meccs, úgy érzem, a második félidőben belealudtunk a meccsbe és azt hittük, ez már megvan, mégis nekünk voltak helyzeteink – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– A mérkőzés előtt is azt mondtam a játékosaimnak, hogy ez tényleg egy rangadó, mert az első és a negyedik helyezett meccse annak számít és az első helyezett sem mehet biztosra. Stabilak is voltunk húsz percig, aztán volt egy olyan szabálytalanság, amibe belesérült az egyik játékosunk, ez pedig elvitte a fejünket, nem koncentráltunk és két elkerülhető gólt kaptunk. Elég tetemes előny volt ez a hazaiaknak, aztán a félidőben átszerveztük a csapatot és megúsztunk egy-két helyzetet, ott a hazai csapat biztosíthatta volna az eredményt, de értékesítettük a tizenegyest és akkor már éreztem, hogy lesznek még helyzeteink és tudtunk egyenlíteni. A nagy bedobásokból, kapu előtti szituációkból jól jöttünk ki, mindig volt valaki, aki blokkolta a lövéseket, úgyhogy rászolgáltunk az egy pontra – fogalmazott Barna László, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

– Limperger Zsolt azt kérte, kicsit álljunk visszább, mert egy masszívan védekező csapattal fogunk találkozni, vártuk, hogy kitámadjanak és a mögöttünk lévő területet megjátsszuk. Egy pontrúgásból és egy szép mögékerülésből két gólt tudtunk szerezni – mondta az első félidőről a Nagykanizsán nevelkedett érdi védő, Bozsoki Imre. – Nekem presztízs egy ilyen meccs, hiszen van pár baráhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg az ellenfélnél, az ember ilyenkor jobban odateszi magát, de semmi nagy jelentősége nem volt – fogalmazott a vezető góllal kapcsolatban Bozsoki, aki hozzátette, nehéz szavakat találni egy ilyen mérkőzés után, mert az Érdi VSE kézben tartotta a meccset, aztán elkövettek egy nagy hibát, amivel felhozták az ellenfelet, utána pedig próbáltak focizni, de az ellenfél kihasználta a hibákat.

Az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának következő, 12. fordulójában, október 27-én, 13.30-tól a Credobus Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára.

NB III, Nyugati csoport, 11. forduló
Érdi VSE–FC Nagykanizsa 2–2 (2–0)

Érd, 250 néző. V: Juhász Dávid (Molnár I., ifj. Imrő J.)
Érdi VSE: Kertész F. – Pál Sz., Bozsoki, Csiszár (Pintér N., 81. p.), Németh G. V. – Koós, Kónya B., Melczer – Gera D., Mojzer, Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt

FC Nagykanizsa: Horváth M. – Horváth B., Major, Gerencsér, Ekker – Kovács Gy. – Szegleti, Béli, Vittman – Herzsenyák (Hampuk, a szünetben)
Vezetőedző: Barna László
Gól: Bozsoki (31. perc), Kollega (34. p.), ill. Hampuk (62. p. – tizenegyesből), Vittman (72. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email