22_03_29_erdmost_nincskep

Hold, bolygók és csillagok a Magyar Földrajzi Múzeumban

22_03_29_erdmost_nincskep

Hold, bolygók és csillagok a Magyar Földrajzi Múzeumban

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához idén is csatlakozik a Magyar Földrajzi Múzeum, szombaton csillagászati nappal várnak minden érdeklődőt 13 órától.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csillagászati expedíciókra fűzték fel az idei csillagászati családi napot a múzeumban, a programsorozat három fő blokkból tevődik össze: 13 órától játékos családi programokkal, 16 órától előadásokkal, 19 órától pedig filmbemutatóval várják az érdeklődőket – tudtuk meg Leviczki Anita szervezőtől, akit az Érd FM 101.3 riportere kérdezett.

– A program egy élőlánccal indul el, amellyel a csillagászati expedíciókra szeretnénk emlékezni. A holdra szállás 50. évfordulóját, Hell Miksa és Sajnovics János expedíciót vezetett a lappföldi expedíciójának 250. évfordulóját is ünnepeljük, ezek mellett 100 éves a Nemzetközi Csillagászati Unió – tette hozzá Leviczki Anita.

A szervező arról is beszélt, hogy maga az élőlánc 30 méteres lesz, a múzeum tetőterében áll majd össze, ehhez 54 ember közreműködésére van szükség, akik 28 centis papírtányérokat tartva jelképezik azt a távolságot, ami a Nap és a Föld között van. 

A teljes interjút itt hallgathatják meg, amiből további részletek is kiderülnek a családi délutánról:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email