22_03_29_erdmost_nincskep

Újra együtt a csapat

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra együtt a csapat

Idén is megtartották a VMG Diáktalálkozót, ami egy délelőtti focikupával is kiegészült, több mint 120 egykori tanuló mérte össze tudását a műfüves pályán. Estére már a beszélgetésé, az emlékek felidézésé volt a főszerep, a nagysikerű programra több százan tértek vissza.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pecha Kucha idén is nagy sikert aratott, itt az iskola egykori diákjai és tanárai meséltek a hallgatóságnak kalandos életükről. 

– Igyekszünk több korosztályt megszólítani erre az eseményre, a frissen elballagott fiatalok is jönnek, de az idősebbek is visszalátogatnak egykori iskolájukba. Több platformon próbáljuk megszólítani az öregdiákokat, ebben nagy segítségünkre van a közösségi média, ezért évek óta többen jönnek – emelte ki Riebel Zsófia, a diáktalálkozó szervezője, aki azt is hozzátette, hogy idén Fodor Enikő korábbi diákpolgármester, volt VMG-s diák segítségét is kérték a találkozó megszervezésében.

Az iskolában sétálva, az egykori diákokat kérdezve egy dologban nagy volt az egyetértés: jó ide visszatérni, mert van egy hangulata a VMG-nek.

– Akárkivel beszélgetek az öregdiákok közül, mindenki azt emeli ki, hogy meghatározó négy évet töltött itt. Valahogy ennek az iskolának van egy különleges közege, kisugárzása, amire mindenki boldogan gondol vissza – tette hozzá a szervező.

Riebel Zsófia azt is elmondta, hogy immár harmadik éve szervezik meg a jótékonysági sütivásárt is, ami a becsületkasszás belépőhöz hasonlóan az iskola hátrányos helyzetű diákjainak támogatására szolgál majd. A befolyó összeget minden évben az iskola alapítványa kapja, a kurátorok döntenek arról, hogy melyik diák, milyen formában részesül a támogatásból. 

– Jó emlékekkel távoztam a VMG-ből, később is vissza szeretnék még jönni. Ahogy az évek múlnak, az emlékek is szépülnek és remélem egyre többen jönnek majd vissza az én korosztályomból is. Sajátos közösség van itt az iskolában, egyáltalán nincs széthúzás – mondta el lapunknak Fodor Enikő egykori diákpolgármester, aki szintén a közösségi médiában szólította meg társait, hogy jöjjenek el a rendezvényre.

Szilasné Mészáros Judit igazgató tudósítónknak felidézte, honnan is indult ennek a diáktalálkozónak az ötlete. Mint mondta, több évtizedre nyúlnak vissza a kezdetek.

– Az Öregdiák Egyesület a 90-es években indult, ekkor a 60-as évek végén végzett diákok kis csoportja úgy gondolta, hogy jó lenne találkozni a gimnáziumi volt osztálytársakkal, évfolyamtársakkal. 1993-tól elindították az Öregdiák esteket. A VMG diáktalálkozó immár focikupát is szerveznek, idén 120 volt diákunk küzdött egymással a műfüves focipályán. Ilyenkor az énekkar is visszahívja a régi kórustagokat és este műsort adnak, majd kötetlen beszélgetés zajlik – emelte ki Szilasné Mészáros Judit. Hozzátette, hogy fontosak az ilyen délutánok, mert a közösségi érzést erősítik az emberekben. 
 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email