22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázat, álpostás!

22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázat, álpostás!

Szeptember hónapban Százhalombattán két esetben is magát postásnak kiadó férfi csalt ki pénzt idős emberektől, tájékoztatta portálunkat az Érdi Rendőrkapitányság.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az álpostás csaló azzal csenget be idős emberekhez, hogy a régit postást elbocsátották, mivel csalt. A férfi közli az idős sértettekkel, hogy korábban kézbesített nyugdíjukba vélhetően hamis bankjegyek kerültek, ezért azt kéri, hogy mutassák meg neki a náluk lévő húszezres bankjegyeket. A csaló ránézésre megállapítja, hogy a bakjegy hamis. Ezt követően a pénzt elteszi azzal, hogy visszaviszi a postára beváltani.

A csaló férfi 30-40 év körüli férfi, átlagos testalkatú, 155-175 cm magas, haja rövid, sötétbarna, oldalra fésült, hadarva beszél. Az elkövetéskor postás egyenruhára emlékeztető zöld színű felsőt és fekete postás táskát viselt.

Hogy ne váljon ön is áldozattá, érdemes megfogadni a következő bűnmegelőzési tanácsokat:

  • A Magyar Posta az ellenőrzések hatékonysága miatt nem kézbesíthet hamis bankjegyeket.
  • Hamis bankjegyet a rendőrség foglalhat le lefoglalási határozattal. 
  • Amennyiben lakásukban hasonló indokkal keresik fel Önöket, semmiképp ne adják át a nyugdíjukat, a lakásba idegeneket ne engedjenek be, azonnal tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email