22_03_29_erdmost_nincskep

A „régóta fiatalokat” ünnepelték

22_03_29_erdmost_nincskep

A „régóta fiatalokat” ünnepelték

Az Idősek Világnapját 1991 óta tartják meg október 1-jén, 2007 óta pedig Érden is felköszöntik ilyenkor a „régóta fiatalokat”. Így nevezte ugyanis a szépkorúakat az ünneplésükre rendezett estek előadója, Mészáros János Elek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csütörtökön és pénteken tehát „régóta fiatalokkal” telt meg a Szepes Gyula Művelődési Központ színházterme, akiket Sütő András következő szavaival köszöntöttek: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék az által, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”  A mi világunk is szüleink, nagyszüleink életével és munkásságával kezdődött, ők építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Érd építésében is kivették részüket, bár persze nemcsak ezért képezik fontos részét városunknak, ahogy arra már T. Mészáros András polgármester hívta fel a figyelmet köszöntő beszédében:

– 1990 óta minden évben 1000-1200 ember költözik be városunkba, akiknek a zöme igaz, hogy fiatal, de mindig jönnek idősebbek is. Aki pedig egyszer gyökeret vert Érden, már nem költözik el, azaz itt fog megidősödni, és így alakul ki a városunk. Amit éppen azok az emberek építettek, akik annak idején még fiatalon ideköltöztek. Lassan meg majd a mi fiaink és unokáink is elmondhatják, hogy Érdet mi is építettük. Egymásra épül a társadalom, a nemzedékek, és ez a jó. Úgy egész a város, ha van benne idősebb, fiatalabb és gyermek is. Ha önökre gondolunk, akik szerintem ugyanolyan szomorúan veszik tudomásul, ha a gyerekek elköltöznek, akkor el kell gondolkodni azon is, hogy mi a társadalom kötelessége önökkel szemben. Mert amikor erősek voltak, amikor építettek és mindenben részt tudtak venni, akkor a társadalom igénybe vette az erejüket, a képességeiket. Most rajtunk a sor, hogy mi is segítsünk, mi is visszaadjuk valamit abból, amit önök adtak annak idején magukból. Ez a város odafigyel az idősekre, mert odafigyel a kapcsolatokra, és próbálja ösztönözni a fiatalokat, hogy vegyenek részt ebben a munkában. Maga a város is csak akkor egész, ha a kisgyermektől a dédszülőkig mindenkit egybe tudunk foglalni. Mindenki ugyanolyan fontos részét alkotja Érdnek. Kívánok sok egészséget, szerencsét, hogy a családjuk és a város szerető közegében tudják leélni az életüket.

Idén Mészáros János Elek operaénekes, tenor műsorával kedveskedett a szervező Érdi Idősügyi Tanács az ünnepelteknek. Az énekes, miután kifejtette, hogy a megjelentek szerinte inkább „régóta fiatalok”, mintsem idősek, hozzátette, hogy a koncert célja az, 20-30 évvel lélekben fiatalabban távozhassanak a Szepesből a program végén. Mészáros János Elek egy sor versenyt megnyert korábban, de országosan ismert az egyik kereskedelmi műsor tehetségkutatójának győzteseként lett. Az érdi hallgatóságával igen bőkezűen bánt: magyar nótát, operett, sőt opera és filmzene részletet is énekelt a „régóta fiatalok” számára, akik vastapssal fejezték ki elégedettségüket, és a műsor másfél órájára egészen biztosan megszabadultak mindennapi gondjaiktól, és lelkileg feltöltődve indultak vissza az otthonaikba.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email