22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: győzelemmel zárta idei hazai meccset a magyar válogatott

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: győzelemmel zárta idei hazai meccset a magyar válogatott

Az ÉRD Arénában került sor a magyar női kézilabda-válogatott 2019-es utolsó hazai mérkőzésére. A Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn a mieink remek második félidei játékuknak köszönhetően győztek 33–19-re.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nehezen találta meg a ritmust a litvánok elleni érdi Eb-selejtezőn a magyar csapat, hiszen a mérkőzés elején rendre a mieink futottak az eredmény után, azonban a huszadik percre visszavette a vezetést a hazai csapat, amely a szünetig négy góllal lépett el (16–12).

A második játékrészben folytatta az első végén mutatott játékát Kim Rasmussen csapata, amely a 38. percben már tíz góllal vezetett (23–13). A folytatás is hasonlóan remekül sikerült, az utolsó hét percben a mieink gólt sem engedtek a litvánoknak és végül nagy arányú, 33–19-es győzelmet arattak.

A találkozón az ÉRD játékosai közül Kiss Nikolett védekezésben kapott lehetőséget, Janurik Kinga számos védést mutatott be, Szabó Laura ötször, Tóth Gabriella kétszer vette be a litvánok kapuját.
A magyar csapat az Eb-selejtező 2. csoportjának második fordulójában, október 29-én, 17 órakor Lignanóban lép pályára Olaszország vendégeként.

Női kézilabda, Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport, 1. forduló
Magyarország–Litvánia 33–19 (16–12)
ÉRD Aréna, 1900 néző. V: Harabagiu, Stanescu (románok)
Gólszerzők: Klujber 9, Szabó L. 5, Márton G., Schatzl Nadine 4-4, Lukács V. 3, Háfra, Tóth G. 2-2, Faluvégi, Tóvízi, Tomori 1-1, ill. Kavaliauskajte 9, Ivanauskaite 5, Repeckaite 2, Kniubaite, Lubyte, Vaitkute 1-1

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email