22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes szemvizsgálat nyolcadikosoknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes szemvizsgálat nyolcadikosoknak

A nyolcadik osztályosokra is kiterjesztik a térítésmentes szemvizsgálatot – jelentette be T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat hárommillió forintos támogatást nyújt ahhoz, hogy a mintegy ötszáz érdi nyolcadikos részt vehessen a szűrővizsgálaton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tavasszal az iskolába menő óvodások számára önkormányzati támogatással ingyenes szemvizsgálati szűrőprogramot indított az Optic One Bt. A vizsgálat nagyon sikeres volt, ezért az Érdi Ifjúsági Önkormányzat úgy döntött, hogy bruttó hárommillió forintot biztosít arra, hogy az iskolásoknál is megtörténjen a szűrővizsgálat. Mint T. Mészáros Andás polgármester elmondta, ezen a nyolcadikosok vehetnek részt; több, mint ötszáz érdi gyermek előtt áll majd nyitva ez a lehetőség.

Lázár Evelin diákpolgármester a sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy minél több érdi iskola csatlakozik a programhoz.

Zimányi Géza ophttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgetrista elmondta: a tizennégy évesek szűrése más, mint az óvodás gyermekeké, hiszen itt már jelen van a fokozottabb számítógép- és telefonhasználat, illetve a tanulás általi terhelés – arra törekszenek, hogy ezt is kimutassák a vizsgálatok során.

– Az a tendencia, hogy az öt-hatévesek mintegy tíz százalékánál van olyan látási eltérés, amivel érdemes foglalkozni, illetve a későbbiekben problémát okozhat. Arra számítunk, hogy a tizennégy éveseknél lényegesen magasabb lesz a fenti arány, hiszen ahogy anatómiailag fejlődnek, nő a szemgolyó mérete, a rövidlátók  esetszáma magasabb lesz. A szemizom-egyensúly problémával is valószínűleg nagyobb számban fogunk találkozni – jegyezte meg Zimányi Géza.

Az óvodások szűrése már lezajlott, a vizsgálat eredményét a szülők nyomtatott formában megkapták, miután az összes intézményben lezajlottak a szűrések (interneten keresztül már a vizsgálat után megnézhették az eredményeket). Ez az iskolákban sem lesz másként.

A szűrés várhatóan november közepén indul majd, a részvétel önkéntes, szülői engedélyhez kötött.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email