22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: világbajnoki cím és bronzérem!

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: világbajnoki cím és bronzérem!

Aranyérmet nyert a magyar női tőr-válogatott a dél-koreai Csongdzsuban rendezett kerekesszékes vívó világbajnokságon, amely mellett a női párbajtőrcsapat még egy bronzérmet is begyűjtött.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban beszámoltunk róla, a dél-koreai vb első napján az UTE érdi kerekesszékes vívója, Krajnyák Zsuzsanna a tőrözők A-sérültségi kategóriájában kilencedik, Dani Gyöngyi a párbajtőrözők B-kategóriájában tizenkilencedik helyen zárt a nyitónapon.

Ezt követően Krajnyák a párbajtőrözőknél bronzéremig menetelt, míg a tőrözőknél Dani tizenhatodik helyen végzett.

Az egyéni versenyek után az utolsó három nap a csapatversenyeké volt.

Előbb a Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Dani Gyöngyi összeállítású magyar párbajtőr-válogatott szerepelt, amely csak a legjobb nyolc között csatlakozott a küzdelmekhez, ott viszont 45–37-re múlta felül Lengyelországot, de az elődöntőben Kína nagy falatnak bizonyult (45–27). A thaiföldiekkel megvívott bronzcsatában azonban a mieink remekeltek, s 45–32-es győzelemmel végeztek harmadik helyen Kína és Hong-Kong mögött.

A tőrözők csapatversenyében Krajnyák és Dani mellett Mező Boglárka és Hajmási Éva vállalt szerepet. A magyarok itt is a negyeddöntővel kezdték meg szereplésüket, ahol már 45–40-re legyőzték Kínát, majd a legjobb négy között 45–37-re Oroszországot.

A vb-döntőt Hong-Kong ellen vívták Krajnyákék. A végletekig kiélezett csatában hajszálon múlt az aranyérem, végül a magyar csapat 45–44-es sikerrel lett világbajnok!

Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi számára az idei szezon a világkupa utolsó állomásával, a novemberi, amszterdami versennyel zárul.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email