22_03_29_erdmost_nincskep

Roma kultúrnap a Favágó utcában

22_03_29_erdmost_nincskep

Roma kultúrnap a Favágó utcában

Az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat minden évben megtartja a roma nemzetiségi hagyományőrző kulturális napot, a gasztronómia, a zene és a tánc jegyében a Favágó utcai napközis táborban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Négy és fél mázsás ökröt tettek a tűzre a roma kultúrnapon szombaton, a Favágó utcai napközis táborban. Az Érdi Roma Nemzetisége Önkormányzat idén is megszervezte a hagyományőrző napját, ahová mind az érdi romákat, mind magyar vendégeket is meghívtak a kölcsönös tisztelet jegyében.

– Jelenleg is sül a tűzön a 4,5 mázsás ökör, a gyerekeknek pedig hoztunk pónilovakat, ugrálóvárat. Minden évben megtartjuk ezt a napot, az érdi romák el is várják, hogy évente egyszer ki tudjanak kapcsolódni, össze tudjanak jönni a magyarokkal, hogy ne legyen olyan rossz véleményük a romákról. Mert nem rossz emberek ők – hangsúlyozta Rafael Attila, az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. 

Hozzátette, hogy az itt élő romák minden módon igyekeznek megőrizni a hagyományokat és átadják azokat a fiatalabb generációnak.

– Egy ilyen programon a gyerekeinknek, unokáinknak is be tudjuk mutatni a hagyományainknak megfelelő táncokat. Ilyenkor az unokák kérdezik, hogy mi is ez papa. Elmondjuk nekik, hogy ezen a kultúrnapon mindenki táncol, sütünk-főzünk, hagyományos ételeket kóstolunk és közben jól érezzük magunkat – tette hozzá Rafael Attila.

A rendezvényen a szolnoki Gingi és zenekara biztosította a jó hangulatot és táncoltatta meg a vendégeket, később pedig az este sztárvendége, az idősebb Grofo is megérkezett.

Rafael Attila lapunknak elmondta, hogy a programmal példát kívánnak mutatni az együttélés javítására, Érden ugyanis a lakosság 10 százaléka kisebbségi. Ugyan mindenkit egy ilyen eseményen nem tudnak vendégül látni, de ezúttal is majdnem kétszázan vettek részt a kulturális programon.
 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email