22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: kétszeres világbajnok búcsúztatta Dénest

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: kétszeres világbajnok búcsúztatta Dénest

A selejtezőben aratott remek győzelem után nem bírt a kétszeres világbajnok fehérorosz Vanyessza Kolodinszkajával az Érdi Spartacus SC 53 kilogrammos birkózója, Dénes Mercédesz a nur-szultani olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dénes Mercédesz a vb keddi versenynapján a selejtezőt a dél-koreai Hjungdzso Kim ellen kezdte, akit könnyedén, remek birkózással múlt felül 6:1-re.

A nyolcaddöntőben azonban nem volt egyszerű feladata, hiszen a kétszeres világbajnok Vanyessza Kolodinszkajával találkozott.

A 25 éves érdi sportoló fehérorosz riválisával sokáig állóharcot folytatott, majd passzivitás miatt hátrányba került. A pihenő előtt azonban a fehérorosz támadását megkontrázta Dénes. A bírók ugyan a magyar akcióját nem adták meg, de Ritter Árpád szövetségi kapitány videózást kért, amely után egyértelmű volt Dénes kontrája, ezzel pedig 2:2-vel, Dénes előnyével (nagyobb értékű akció miatt) vonultak pihenőre.

A második szakaszban azonban Kolodinszkaja egy fejlefogás után eldobta Dénest, s négypontos előnybe került, melyet az érdi sportoló nem tudott ledolgozni.

A fehérorosz a negyeddöntőben 10:0-ra kikapott a kínai Pangtól, ezzel pedig Dénes nem folytathatta a vb küzdelmeit a vigaszágon sem.

– Jól helytálltam, ennek örülök, persze egy vesztes meccs után nem lehetek elégedett – kezdte értékelését az MTI-nek Dénes Mercédesz, aki búcsúzott, mivel nem sokkal később a fehérorosz kikapott a világranglistán második kínai birkózótól. – Egy akció döntött most. Az első menetben tudtam, hogy mit akar csinálni, s bele tudtam kontrázni. A másodikban sajnos olyan jól befogta a fejem, hogy nem volt esélyem kijönni belőle, vagy belefogni, annyi választásom volt, hogy a hátamra esem, vagy eltörik valamim. Utána állásból nem adott helyet, nem tudtam megmozgatni, sajnálom – fogalmazott a 25 éves Dénes.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email