22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Jazz Fesztivál: Barabás Lőrinc Quartet feat. Birta Miki

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Jazz Fesztivál: Barabás Lőrinc Quartet feat. Birta Miki

A szakszerű leírás szerint: a Barabás Lőrinc Quartet fúziós zenéjében jelen van a jazz, a funk, a soul, az artpop. Világa izgalmas, instrumentális zene elektronikus fűszerezéssel, amelyet groove-os ütemek, lüktető basszusfutamok, monoton transzjazz jellemeznek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Barabás Lőrinc jazztrombita-művész, zeneszerző, s minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a hazai könnyűzenei élet egyik legsokoldalúbb alakja, 12 éves korában kezdte a trombitával való ismerkedést a végső állomás természetesen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszéke volt, ahol 2006-ban szerzett diplomát. Három formációjával koncertezik, a Barabás Lőrinc LiveActtel, a Barabás Lőrinc Quartettel és a Random Szerdával.

Az est vendége, Birta Miki jazzgitár-előadóművész, tanár. Az egyik legtechnikásabb balkezes gitáros. A Kodolányi Egyetem Jazztanszakának tanára. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakán 2016-ban végzett. 2014 óta Budapest Jazz Orchestra tagja. A világ számos híres híres jazz-zenésével játszott már együtt.

A Barabás Lőrinc Quartet billentyűs Cséry Zoltán, a Patché formáció tagja, Dalok a lelkednek szólózongora-project zeneszerzője, zongoristája, rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip-esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul.

Herr Attila a csapat basszusgitárosa. Többek között a Besh o droM zenekarból ismerhetjük, jártas a jazz, a blues és a népzenében is. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több se kevesebb, mint amennyi kell.

A doboknál Mihalik Ábel ül, aki a Kispál és Borz zenekarban kezdett dobolni, aztán játszott a Kiscsillagban, de különböző jazz-formációkban is fellép.

(Szeptember 14. 20.00 – Múzeumkert, kocsiszín)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email