22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Jazz Fesztivál: Borbély–Dresch Quartet feat. Tálas Áron

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Jazz Fesztivál: Borbély–Dresch Quartet feat. Tálas Áron

A két szaxofonos 2018-ban jelentette meg közös lemezét „Körbe-körbe” címen. Mindkettőjüknek több zenekara is van, ahogy ez a jazz világában megszokott, de a népzene és a jazz szeretete régóta összeköti őket. A két zenei világ fúzióját megvalósító közös CD-jükről fognak saját számokat játszani Érden.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Borbély Mihály, ugyanúgy felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg. A Vujicsics Együttes alapító tagja, aki emellett a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt tevékenykedik.

Dresch Mihály tizenhét évesen kezdett el komolyabban muzsikálni, diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakán szerzett. Kezdetben elsősorban a klasszikus amerikai jazz, a gospel és a spirituálé iránt érdeklődött. Játékát rendszeresen élvezhetik az Érdi Galéria kiállításmegnyitóinak látogatói is.

A quartethez ezen az estén Tálas Áron, fiatal multiinstrumentalista zongorista csatlakozik, aki dobos, zeneszerző és tanár is. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen mesterszakon vizsgázott 2016-ban, és azóta ott tanít. 2013-ban Junior Príma Díjat kapott, 2015-ben a Montreux-i jazz-zongoraversenyen döntős lett. Két saját lemeze jelent meg eddig.

Az együttes tagjai még: Horváth Balázs és G. Szabó Hunor. Előbbi az érettségi után kezdett párhuzamosan klasszikus zenét és jazzt tanulni. Előbb jazz-basszusgitár, majd jazz-bőgő szakon szerzett diplomát. G. Szabó dobos, énekes-gitáros dalszerző. A zenét jóval inkább ösztönös dolognak tartja, mintsem technikai tudásnak. Nem érdekli a virtuozitás, az előadók hitelessége fontos számára.

Szeptember 13. 20.00 – Múzeumkert, kocsiszín
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email