22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: Wellhello – a változatosság gyönyörködtet

22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: Wellhello – a változatosság gyönyörködtet

A Wellhello kollektíva a hip-hop előadó Fluor és a producer-énekes-dalszerző Diaz közös produkciója, amely elképesztő gyorsasággal vált hazánk egyik top zenekarává. A páros sikerei töretlenek, a dalaik kivétel nélkül slágerek, a koncertek pedig teltházasak: nem véletlenül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az együttes legközelebb szeptember 7-én, az Érdi Napok nyitófesztiválján lép fel, a koncertre extra látvány-és hangulatelemekkel készülnek!

Az elnöki banda 2014-ben alapult, és öt év alatt sikerült meghódítania a magyar zeneipart. Számaik között váltakoznak a fergeteges bulidalok, a komolyabb hangvételű, lírai számok, a beszólós, csipkelődő megjelenések, és a társadalmi felelősséggel bíró balladák. A Wellhello sikerének talán pont ez a receptje: a mindig topon lévő rapszöveg és dallamos dalbetétek mellett a folyamatos megújulás, a meglepetés ereje. Nincs olyan ember Magyarországon, aki ne ismerné valamelyik időtlen sikerdalukat, mint a „Rakpart”-ot, „apuveddmeg”-et, „Sokszor volt már így”-et, vagy akár a VOLT himnusz „Emlékszem, Sopronban”-t. Az együttest számos zenei eseményen díjazták: 2 Fonogram díj, 2 Comet Gömb, 2 VIVA Chart show első helyezés és 3 Petőfi Zenei Díj – Év koncertje helyezés díszíti az elnöki falat.

Fluor és Diaz 2014-ben alapították meg a Wellhello együttes, amely első slágere, a „Rakpart” rögtön befúrta magát a szakma és a közönség szívébe és vette be a rádiós és digitális chartokat. A duó következő nagy durranása az „apuveddmeg” című számuk volt, amely évekre beégette magát a hallgatók emlékezetébe, és a mai napig az egyik leghallgatottabb –és nézettebb számuk, közel 30 milliós YouTube megtekintéssel, ami számokban három Magyarország népességének felel meg!

A Wellhello-s sikervonat ezzel el is indult, védjegyük lettek a karakteres, csípős, pörgős szövegek és a dallamos, fülbemászó dalbetétek. Az együttes a kezdetektől törekedett az egyediségre, és a fülbemászó partidalok mellett folyamatosan komolyabb hangvételű dalokkal is fűszerezték repertoárukat: 2015-ben a „Gyere és táncolj”, az „Oldalzseb”, a VOLT Fesztivál örökzölddé vált himnusza, az „Emlékszem, Sopronban”, illetve a „Széthagyott ruhák” mellett így tudott napvilágot látni a „Sokszor volt már így” című melodráma és a líraibb hangvételű „Késő már”. 
2016-ban a Budapest-himnusz „A Város Szemei” mellett egy társadalmi felelősségű dalt is írtak: a „Retúrjegy” az eltűnt gyermekek világnapján jelent meg, és a haza nem térő, ismeretlen vagy keserves sorsú kiskorúakról szól. A dal egyes részeit a Vass Lajos Kamarakórus segítségével rögzítették a Magyar Rádió 8-as stúdiójában. Diaz így nyilatkozott a közös munkáról: „Ez volt az első alkalom a WellHello történetében, hogy egy énekkarral dolgozhattam együtt, és nagyszerűen sikerült a munka. Fantasztikus érzés volt hallani, ahogy a kórus ereje megsokszorozza a refrén hatását. Írtam már érzelmes dalokat, de a „Retúrjegy” mindegyiknél nagyobb hatással van rám.” Fluorban is mély nyomott hagyott a dal: „Kétlem, hogy bárki azt rajzolná a gyermekkori foglalkoztató füzetébe, hogy prostituált szeretne lenni, ha felnő. Az eltűnt gyerekek nagy része intézetből szökik meg, majd kerül ki papírok, segítség és jövőkép nélkül külföldre.” 

2016-ban a zeneipar mellett a filmiparba is bekacsintottak a fiúk: 2016 decemberében jött ki egész estés nagyjátékfilmjük, a #Sohavégetnemérős, amely a Wellhello dalai által inspirált történetekből áll össze, és természetesen a fiúk több ponton is feltűnnek benne egy-egy kameo szereplés erejére. A film egy hónap után a negyedik helyen végzett a 2016-ban bemutatott magyar filmek toplistáján, a #Sohavégetnemérős filmzene-CD-n pedig az addigi összes daluk megjelent egyben. 

A 2017-es évet egy dupla-megjelenéssel indították: a „Senki nem véd meg” egy mélyebb, komorabb hangvételű szám volt, amelyhez egy könnyedebb, pozitív kicsengésű dal, az „Odaút” társult, amely több mint 4 hónapon át vezette a rádiós listákat. Ugyancsak 2017-ben látott világot a „Zuhanj belém” című szerelmesdal, amelyhez az együttes egy igazán bravúros klipet készített a közönség bevonásával. A kisfilmben olyan vállalkozó szellemű és kreatív rajongók jelennek meg, akik korábban egy zenekari felhívásra beküldték saját készítésű, mókás, érzelem-dús vagy látványos videóikat. 

2018-at újabb lendülettel indították, a „Nem olyan lány“ egy meglepően őszinte és csípős generáció-dal lett – bevállalós, hiszen egy kényes témával operál, ami sokaknak lehet ismerős, de kevesen mernek róla beszélni: a teljesítmény nélküli, “Nem olyan lány”-ok világa, akiknek elég két mell és egy instagram profil, hogy magukat modellnek képzelve vadásszák le a sugar daddyket. Ők azok, akik a kinézetükön kívül túl sokat nem tudnak felmutatni és még arról is hamar kiderül, az offline világban már közel sem olyan tündöklőek, ragyogóak, mint a beauty effecttel. 

2018-ban jelent meg az „Az utolsó hibám” című szimfonikus dal is, amely ismét új oldaláról mutatta be az elnöki srácokat. A megjelenés a korábbinál jóval közelebb engedte a hallgatókat, mint amit a csapattól eddig megszokhattunk, Fluor részéről egyfajta vallomásként is értelmezhettünk sorokat. A megható dal ihletet adott egy 2018 végei szimfonikus koncertre, amely keretében Fluor és Diaz újra saját határaikat feszítgették, szokásosan a Budapest Parkban. 

2019-ben a fiúk tudatosan kevesebb bulit vállaltak el, összesen húsz fellépésük van az évben. A központba a dalszerzést, az alkotási folyamatot helyezték, amelynek már meg is érett első pár gyümölcse: az elmúlt hat hónap alatt két slágerrel is jelentkeztek: májusban látott napvilágot a „Baráhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg” című dal, az érzelmes és a hihetetlenül fülbemászó barátság-himnuszra mind Fluor, mind Diaz mérföldkőként tekint. 
Diaz így mesélt a Baráhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgról:

– A szerelmem ez a dal. A Rakpart után a második legfontosabb. Örülök, hogy megírtuk és örülök annak is, hogy ilyen nagy szívvel és lelkesedéssel csináltuk meg, annak pedig még inkább, hogy ilyen nagy sikere lett a dalnak. Nincs annál meghatóbb és jobb érzés, mint amikor a koncerteken azt láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy egymásba karolva éneklik a számunkat a baráti társaságok. Amikor felvettük a stúdióban a végleges verziót, nagyon kellett koncentrálnom, hogy éneklés közben ne érzékenyüljek el, de ahogy végeztünk, rám szakadtak az érzelmek. Sokat jelent nekem, hogy Tomi ilyen szöveget írt a dalhoz, hiszen számomra is meghatározó kapocs az életemben a barátságunk.

– A „Baráhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg”-hoz forgatott klipben régi barátok is felbukkannak, ugyanazok, akik anno egy 2005-ös klipemben, éppen ugyanazon a helyszínen tették. A barátság kezdete óta lepörgött egy laza 18 év, de mi megígértük egymásnak, hogy akármi is történjen, folytatjuk a bandázást. A régi spanok mellé persze jöttek újak, többek között ugye Diaz. Volt, hogy szünetet kellett tartanom a szövegírásban, mert elsírtam magam, és nem tudtam tovább írni. Valóban engem is meghatott a téma, hiszen az elmúlt pár évben a legérzelmesebb dalunk a „Baráhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg”. Nagyon fontosak az életemben az olyan emberek, akikkel hosszú éve kitartunk egymás mellett, és most már Diaz is ilyen nekem. Amióta létezik a Wellhello, voltak pillanatok, amikor egymásra néztünk a színpadon, és leesett, hogy a végén mindig csak ketten vagyunk ebben az egészben, akik számíthatnak egymásra. – idézte fel Fluor a dal üzenetét adó témát.

A nagysikerű barátsághimnusz után júliusban látott napfényt az „Őszinte” című számuk, amely a kapcsolatokon belüli macska-egér játékokról és féltékenységi körökről szól. A dalhoz egy, a Nissan által támogatott akciódús videóklip készült, amelyben az autó mellett két bosszúálló barátnő játssza a főszerepet. 
Bár 2019-ben tudatosabban kevesebb koncertet vállaltak be, azokba azonban apai-anyait beleadnak. – A turnézás fontos része az együttesnek. A dalok igazán a koncerteken kelnek életre a közönség előtt és a közönséggel, ettől az élménytől sosem fosztanánk meg magunkat, ez ad igazi erőt. – fejtette ki Diaz.

A fellépéseken profi táncosokkal, LED falakkal, egyéni vizuállal, pirotechnikával készülnek, illetve az együttes 2019-es Budapest Parkos fellépésére igazi varázslatot használtak – a koncerten Kiss Balázs bűvésszel működtek együtt a színpadon.

– Fergeteges élmény volt! De őszintén szólva kicsit traumatikus is… Utána még hetekig azzal álmodtam, ahogy Tomi kettéfűrészel… – emlékszik vissza a koncertre Diaz. 
A Wellhello tagjai szólóban is aktív előadók – Fluor több éves kihagyás után kezdett el újra rappelni, 2019-ben jelent meg a nagysikerű „Ittalvós” című száma, amely egy különleges és rendkívül személyes élethelyzetet mutat be. A dalhoz hasonlóan a videóklip is extra lett, melyet Emil Goodman álmodott meg. A végtelenül körbe-körbe-járó jelenetekben Fluor maga szerepel, egy friss párkapcsolat elején a lánnyal, aki a való életben is a barátnője már egy ideje. 

Diaz a Wellhello mellett más zenészeknek is ír zenét – többek között számtalan szerzeménnyel gazdagította A Dal című eurovíziós előválogató műsorát, például Szakács Gergő előadásában is, de a RedBull Pilvaker tracklistjéről is sok mindent köszönhetünk neki. A zene mellett a sportra és az egészséges életmódra is fókuszál, számára ahhoz, hogy a színpadon száz százalékosan teljesítsen, elengedhetetlen a megfelelő testi és lelki egészség és egyensúly.
– Sok időt töltünk stúdióban, színpadon, illetve a helyszínekre való utazással, és ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tudjam nyújtani a koncerteken, muszáj jó erőnlétben lennem. Igyekszem megfelelő időt tölteni a szabadban, illetve edzőtermekben, hogy felkészítsem a testem a több órás, megállás nélküli őrült pörgésre. – avat be a műhelytitkokba Diaz.

A Wellhello immár több mint öt éve gazdagítja a magyar zenei palettát, számaik generációknak biztosítottak himnuszokat, és ezreket mozgatnak meg minden fellépésükön. Az elnöki kettős rövid idő alatt írta be magát a hazai popzene történelemkönyvébe, viharos gyorsasággal töltötték meg a klubokat, majd a legnagyobb hazai fesztiválok nézőtereit, több tízezres tömegeket megmozgatva. Hat éves karrierjük alatt már hét teltházas Budapest Park koncertet tudnak a hátuk mögött, amelyek mára már „legendás“ státuszba emelkedtek, többek közt az elképesztő show-elemekkel tarkított színpadi megérkezéseik miatt. Senki nem felejti el a fiúk helikopteres, pénzszórós nyitányát, vagy amikor egy igazi gőzmozdonnyal robogtak be a Parkba, ahogyan azt sem, mikor sárkányháton érkeztek meg a közönség feje felett, illetve a 2019-es bűbájjal átitatott koncertet.
Az együttes folyamatosan újabb és újabb kihívások elé néz mind zenei, mind fellépés szinten, és a 2019-es év sem lesz máshogy, tartogatnak még néhány meglepetést a tarsolyukban.

Az elnöki banda legközelebb 2019. szeptember 7-én az ÉNFeszt közönségét élteti majd, az Érdi Napok nyitófesztiválján 21.30-kor lépnek színpadra és éneklik el legnagyobb slágereiket. Vajon hány ember fog összekapaszkodni a „Baráhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg” alatt? 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email