22_03_29_erdmost_nincskep

Szeptember közepére helyreállítják a tornacsarnokot

22_03_29_erdmost_nincskep

Szeptember közepére helyreállítják a tornacsarnokot

Várhatóan szeptember közepén újból megnyílhat a Batthyány iskola tornacsarnoka, amelyet július 10-én árasztott el a víz, amikor az utcában eltört egy főnyomó vezeték. A helyreállítás 40 millió forint, hiszen nemcsak újra kell parkettázni a csarnokot, hanem vakolásra, festésre is szükség volt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Sárközi Márta tankerületi igazgatótól megtudtuk, várhatóan szeptember 18-án fejeződnek be a Batthyány tornacsarnok munkálatai. Ennek oka, hogy az elázott parketta, illetve az alatta lévő linóleum felszedését követően várni kellett arra, hogy a beton kiszáradjon, és a tényleges helyreállítás augusztus 21-én kezdődhetett el. (A káreset körülményeiről itt olvashatnak bővebben.)

A helyreállítás részleteivel kapcsolatban Tornai Tibor igazgatóhelyettes elmondta: az elázott parketta, illetve szigetelés eltávolítása nem volt elég, az alatta lévő régi linóleumréteget is fel kellett szedni. A beton kiszárításában a csarnok szellőzőrendszerét is igénybe vették. Miután ez megtörtént, a betont alapozó réteggel kezelték, erre kerülnek a párnafák, illetve egy rugalmas szigetelőréteg, majd a parketta.

A víz nemcsak a parkettát tette tönkre, hanem a lábazatot is eláztatta, felszivárgott a falakba. Majdnem fél méter magasan le kellett szedni a vakolatot, kiszárítani, újravakolni. Ehhez az összes radiátort, bordásfalat el kellett távolítani. Ezt a munkát az idő alatt végezték el, míg az aljzat előkészítése zajlott. A csarnok küzdőterét teljes egészében újrafestették.

Mivel a kár nagyon nagy volt, a biztosító igazságügyi kárszakértőt rendelt ki, aki vizsgálatot folytatott le. A bontás és a helyreállítás költsége – mint Sárközi Mártától megtudtuk – bruttó negyvenmillió forint. A csarnok rendbehozatala tankerületi beruházás, de a kárigényt érvényesíteni fogják a biztosítónál.  

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email