22_03_29_erdmost_nincskep

Víz pusztított a tornacsarnokban

22_03_29_erdmost_nincskep

Víz pusztított a tornacsarnokban

Szerda éjjel a Fácán köz és a Pacsirta utca sarkán lévő régi eternit főnyomó vezeték eltört, és a feltörő víz elárasztotta a környéket, többek közt a Batthyány iskola tornacsarnokát is. A több köbméter víz eláztatta a parkettát, a csarnok burkolata láthatóan teljes felújításra szorul.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Rozgonyi János intézményvezető tudósítónknak elmondta, reggel hatkor kapták az értesítést a csőtörésről. Azonnal áramtalanítottak az iskolában, és megkezdték a károk felmérését.

– A víz a Pacsirta utcai vészkijáraton keresztül folyt be a tornacsarnokba, elárasztotta a küzdőteret, feláztatta a parkettát, majd a folyosón keresztül befolyt a szertárakba is. A tornatermet kipakoltuk, a tornaszőnyegeket felszedtük, és most várjuk a kárszakértőt, hogy nekiállhassunk a komolyabb kármentesítésnek – mondta Rozgonyi János csütörtök délelőtt.

Arra a kérdésünkre, mennyi víz hatolhatott be a Pacsirta utcai vészkijáraton, az igazgató elmondta, hogy körülbelül 6-8 köbméterről lehet szó – ennél jóval több víz folyt el, akár háromszáz köbméter is, a nagyját azonban a csapadékcsatorna elvezette.

Ott-jártunkkor, azaz késő délelőtt már volt áram az iskola épületében, a parketta alól felbugyogó vizet próbálták feltakarítani az iskola dolgozói, hogy megelőzzék a további károkat.

– Felszedjük a parkettát, hogy minél hamarabb száradjon ki alatta a beton. Bízunk benne, hogy nem nagy mélységben ázott át, és fel tudjuk gyorsítani valamilyen módon a száradási folyamatot. Amint a beton száraz, neki tudunk kezdeni a helyreállításnak. Hat hét van hátra a tanévkezdésig, bízunk benne, hogy addigra át tudjuk adni a  tornacsarnokot, de ez nem rajtunk múlik, hiszen a teljes száradást meg kell várnunk – mondta tudósítónknak Sárközi Márta tankerületi igazgató, hozzátéve: a kárt bejelentették nemcsak az iskola, hanem a vízművek biztosítójának is. Hogy a kár mekkora, azt egyelőre nem lehet megmondani, ahogy a helyreállítás költségét sem. Ez utóbbival kapcsolatban Sárközi Márta elmondta: egy birtokában lévő, nem erre az épületre vonatkozó árajánlat szerint – amit nem parketta, hanem PVC-burkolat lerakására adtak – négyzetméterenként akár huszonnyolcezer forinttal is lehet számolni.  

A Modern Városok Program keretében az elmúlt hetekben megkezdődtek a Batthyány iskola új épületével kapcsolatos építkezési munkálatok, ezeknek azonban nincs közük a vízvezeték meghibásodásához. A baleset olyan területen következett be, amit az építkezés nem érint, és – mint megtudtuk – egy több mint ötvenéves, eternit nyomócső-vezeték tört el. A víz egyébként nemcsak a Batthyány iskola tornacsarnokába és szertáraiba folyt be, hanem pár másik ingatlant is érintett a környéken. Értesüléseink szerint a csőtörés miatt pár órára szünetelt az ivóvíz-szolgáltatás is.

Tekintse meg képgalériánkat:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email