jazzesszinhaz_190831

Érdi Jazz Fesztivál: Jazz és színház

A jazz-zenét megszeretni, megérteni nem mindenki számára könnyű – bár vannak kifejezetten könnyedebb válfajai is –, ezért vállalkozott arra Tóth Viktor, hogy a közönséget beavassa a jazz történetébe, stílusjegyeibe.

Ehhez hangszerén, a szaxofonon kívül audiovizuális eszközöket is használ. Mint mondja: „A jazz nagyon tradicionális műfaj, a stílusok és kifejezési módok egymásra épülnek, a zene szellemi és lelki mondanivalója szorosan összefügg a jazz száz éve alatt élt emberek életével és lelki világával. Ez a zene elsőre bonyolultnak hallatszódhat az „edzetlen” fülnek, de meggyőződésem, hogy ha példákon keresztül és útmutatások segítségével hallgatja valaki, akkor a szívnek és a tudatnak is egyaránt nagy élményt okoz”.

Tóth Viktor többszörösen az Év Jazz-zenésze díjjal kitüntetett magyar altszaxofonos, zeneszerző, zenekarvezető. A mai magyar jazz fiatal generációjának ismert alakja. Zenéjére a stílusokon átívelő, improvizációközpontú, spirituális töltésű előadásmód jellemző.

Szeptember 11., 19.00 – Szepes Gyula Művelődési Központ

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email