22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: Egy nap az édenkertben

22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: Egy nap az édenkertben

Tizenkilencedik alkalommal rendezi meg terménybemutatóját a hobbikertészeket összefogó Érdi Kertbarát Kör. A program eredményhirdetéssel bővül: megtudhatjuk, kié lett idén a legszebb érdi konyhakert. A látogatókat szeptember 7-én, 10 és 18 óra között várják a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megcsodálhatjuk, kézbe foghatjuk az érdi kertekben termesztett virágokat, zöldségeket, gyümölcsöket, és a terményekből készített mártogatósoktól a gyógyteákig számtalan finomságot megkóstolhatunk, sőt, hazavihetjük a receptjüket is. Emellett azt is megtudhatjuk, hogyan gondozzuk növényeinket, hiszen, mint Németh Antal elnök lapunknak elmondta, szeretnének különféle termesztési módszereket is bemutatni az érdeklődőknek, mottójuk – „kertészkedjünk, művelődjünk, barátkozzunk” – jegyében.

– Igyekszünk minél több embert megnyerni annak, hogy a telkén konyhakertet is műveljen. Érden kiváló lehetőségek vannak erre, és jó volna, ha minél többen termesztenének a saját asztalukra zöldséget, gyümölcsöt, az önellátás jegyében – tette hozzá az elnök.

– A terménybemutató ötlete annak idején Vetőné Pásztor Máriától eredt; ő idén a helyi koordinátora „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programnak. A felhívásra sok érdi kertészkedő is jelentkezett, munkájuk értékelésére és elismerésére a terménybemutató megnyitóján, 10 órakor kerül majd sor. Ezzel szeretnénk ösztönözni az érdieket arra, hogy minél többen kertészkedjenek és jelentkezzenek az országos programra – tette hozzá Németh Antal.

– Nemcsak a látogatók, hanem azok jelentkezését is várjuk, akik nem tagjai a Kertbarát Körnek, de kertészkednek, zöldséget, gyümölcsöt termesztenek, és szívesen kiállítanák, megmutatnák az idei termést – zárta szavait az elnök.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email