22_03_29_erdmost_nincskep

Tanévkezdési támogatás: több száz család élt már a lehetőséggel

22_03_29_erdmost_nincskep

Tanévkezdési támogatás: több száz család élt már a lehetőséggel

Mostanáig több száz érdi család igényelte a tanévkezdési támogatást. A juttatásban részesülők körének bővítéséről nyár elején döntött a közgyűlés. Idén ötször annyian élhetnek ezzel a lehetőséggel, mint korábban, és az összeg is emelkedett – hangzott el a szerdai polgármesteri sajtótájékoztatón.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tanévkezdés minden családban komoly anyagi terhet jelent, ezért a kormány családvédelmi akciótervéhez csatlakozva Érd kibővítette a tanévkezdési támogatásra jogosultak körét, így mintegy ötször annyi diák és családja részesülhet a kedvezményben, mint tavaly.

A támogatás összege is nőtt: idén gyermekenként 10-10 ezer forintot kapnak a jogosultak.

Tanévkezdési támogatásban az a család részesülhet, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 400 százalékát, azaz a azaz a 114 ezer forintot, és ahol a gyermek bölcsődei, óvodai nevelésben vesz részt, vagy nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytat, illetve  felsőoktatási intézmény nappali tagozatára jár. 

Az igényléshez szükséges formanyomtatvány letölthető erre a linkre kattintva, és megtalálható a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán is. Az igénylőlapot benyújtani csak személyesen, a Humán Irodán, illetve az ügyfélszolgálaton lehet, félfogadási időben.

A támogatást szeptember 30-áig lehet igényelni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email