22_03_29_erdmost_nincskep

Szeptembertől folytatódnak a népszerű foglalkozások

22_03_29_erdmost_nincskep

Szeptembertől folytatódnak a népszerű foglalkozások

A nyári szünet elteltével szeptembertől újult erővel folytatódnak a táncos, mozgásos, kézműves, színjátszó, mondókás és anya-baba programok a Parkvárosi Közösségi Házban. Emellett különböző kulturális programokkal: fotó és képzőművészeti kiállításokkal, báb- és színielőadásokkal várják a közönséget.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Augusztus 31-én „Arcok a világból – színek, portrék” címen nyílik kiállítás  Glavati Nagy Éva és Tusa Viktória képeiből, amelyeket világ körüli kalandozásaik során készítettek. A kiállítást Nagy Rozália fogja megnyitni, míg Müllerné Topor Ágnes egy különleges, mágikus hangzású hand panen játszik majd.

Folytatódnak a már jól megszokott foglalkozások szeptembertől, köztük a tavasszal indult színjátszókör is, amelybe még várják a fiatal, színjátszás iránt érdeklődő jelentkezését – erről bővebben itt írtunk.

A Parkvárosi Közösségi Ház rendezvényszervezője, Szendreyné Takács Gabriella kérdésünkre elmondta, hogy a foglalkozások között különösen nagy népszerűségnek örvend a szenior örömtánc, olyannyira, hogy új, kezdő csoportot is indít Hollenczer Katalin óravezető tánctanár szerdánként 15 órától a kezdő és újrakezdő, táncra, mozgásra és jó társaságra vágyó szeniorok részére. Azoknak, akik már régebb óta koptatják a táncparkettet a szenior örömtáncosokkal, szerdánként 14 órától tart majd órákat ugyanitt szeptember 4-étől.

Október 4-én a Parkvárosi Közösségi Ház ad majd otthont a Katyika meg Matyika Országos Mesemondó Versenynek, amivel a nagy mesemondó Benedek Elek születésének 160. évfordulójáról is megemlékeznek a szervezők: az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola pedagógusa, Nagyné Balázs Gabriella, aki 13 éve indította el a megmérettetést és a Magyar Örökség-díjas mesemondó, Kóka Rozália, a program fővédnöke.

A Parkvárosi Közösségi Ház rendezvényszervezője elmondta, az a tervük, hogy minden hónapban legyen legalább egy gyerekeknek és egy felnőtteknek szóló program. Szeptemberben egy bábelőadás keretében elevenedik meg a házban a Mazsola és Tádé, ami valószínűleg sok szülőnek is régi kedves meséje lehet. 

A KÉKek csoportos kiállítását már csak augusztus 27-éig lehet megtekintetni, de aztán az ősz folyamán két KÉK-tag: Kávránné Szedmák Ilona és Vincze Jutka műveiből nyílik majd tárlat. Novemberben színházi előadással és Nagy Albert fotóinak bemutatásával várják az érdeklődőket.

Decemberben a Szirmok és a Rozmaring fog adventi koncertet adni, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a házkarácsonyt is megtartják majd az ünnepekkor, amikor is minden foglalkozás résztvevői bemutatják, mivel is töltik itt rendszeresen az idejüket.

A Parkvárosi Közösségi Ház rendezvényszervezőjével, Szendreyné Takjács Gabriellával készült interjút itt teljes hosszában is meghallgathatja:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email