22_03_29_erdmost_nincskep

Tanszert gyűjtenek a nagycsaládos gyermekeknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Tanszert gyűjtenek a nagycsaládos gyermekeknek

Idén is tanszergyűjtési akciót indított a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Auchan áruház; tavaly 2500 gyermeknek, illetve 1000 családnak tudtak segíteni. Az akció keretében augusztus 1. és szeptember 11. között gyűjtenek tanszereket az áruházlánc 24 üzletében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatására július 1-je óta több mint nyolcezer igény érkezett – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára Budaörsön, az Auchan által a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) együttműködésben megrendezett országos iskolaszergyűjtési akció megnyitóján. Mint mondta, népszerűek a nyáron indult családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő intézkedései, amelyek segítséget nyújtanak a nagycsaládosoknak is.

Emlékeztetett, az intézkedések jövőre is folytatódnak, és 2020 januárjától életbe lép a legalább négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentessége és a nagyszülői gyed.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta, hogy már második alkalommal indul tanszergyűjtés, amely reményeik szerint nagyobb lesz, mint a tavalyi, amikor 2500 gyermeknek, illetve 1000 családnak tudtak segíteni. Hozzátette: az akció keretében az Auchannal közösen augusztus 1. és szeptember 11. között gyűjtenek tanszereket az áruházlánc 24 üzletében.

A gyűjtéshez bárki csatlakozhat, iskolakezdéshez szükséges eszközök felajánlásával.

Kérik, hogy aki teheti, egy-egy tanszerrel vegyen többet, és azt az áruházakban elhelyezett gyűjtőhelyeken adja le – jelezte a NOE elnöke.

Mint honlapjukon írják, a felajánlásokat a NOE közel 800 önkéntese rendezi majd eltérő korosztályoknak megfelelő csomagokba, és juttatja el nagycsaládosoknak. A résztvevőknek természetesen idén is lehetőségük lesz arra, hogy az adományokhoz üdvözlő üzenetet írjanak.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email