22_03_29_erdmost_nincskep

Minden automatát be kell jelenteni

22_03_29_erdmost_nincskep

Minden automatát be kell jelenteni

Július 31-éig még szankció nélkül bejelenthetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé az üzemeltetők azokat az automata berendezéseket, amelyek olyan terméket vagy szolgáltatást kínálnak, amiért helyben fizetnek a vásárlók és működésükhöz nincs szükség kezelőszemélyzetre - írja a NAV közleményében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már nemcsak az élelmiszert árusító auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták adatait kell bejelenteni a NAV-nál, hanem szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden ilyen berendezés üzemeltetésére vonatkozik ez a kötelezettség. Idetartoznak például a parkolóauhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták, a személyzet nélküli autómosó berendezések, a „százforintos” játékkiadó gépek és a legkülönfélébb árucikkeket kínáló auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták is.

 Bár az eredeti határidő június 30-a volt, az adóhivatal egy hónapot hagyott az üzemeltetőknek, hogy az auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták adatait biztosan be tudják küldeni. A bejelentést elektronikusan, az AVTOMATA elnevezésű adatlapon kell megtenni. Mostanáig az üzemeltetők már 9 000 auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatát regisztráltak. Augusztustól a be nem jelentett berendezések üzemeltetője mulasztási bírságra számíthat.

 Az AVTOMATA adatlap internetes kitöltő- és ellenőrzőprogramja, a hozzátartozó kitöltési útmutatóval együtt letölthető a NAV honlapjáról (https://nav.gov.hu → Nyomtatványkitöltő programok → Nyomtatványkitöltő programok → Egyszerű keresés/Összetett keresés, illetve az alábbi linkre kattintva: https://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok).

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email