22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: egy bronz jutott Varsóban

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: egy bronz jutott Varsóban

Bronzérmet szerzett a többek között két érdivel, Dani Gyöngyivel és Krajnyák Zsuzsannával kiálló női kerekesszékes párbajtőr válogatott a varsói világkupa állomáson.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A világkupa negyedik állomását rendezték Varsóban a kerekesszékes vívók számára. A sorozatban idén Krajnyák Zsuzsanna már három egyéni- és két csapatéremnél jár, ami mellé egy bronzéremmel bővült a kollekció.

Krajnyák a párbajtőrözők A-sérültségi kategóriájában szokásához híven veretlenül, négy győzelemmel végzett csoportja első helyén, így az egyenes kieséses szakaszban a 32-es főtáblán is erőnyerő volt, ám a legjobb tizenhat között kínai ellenfele 15–5-re verte, így pedig csak a kilencedik helyet szerezte meg.

Dani Gyöngyi a B-sérültségi kategóriában pedig három sikerrel és egy vereséggel végzett csoportharmadikként, a 32 között görög rivális legyőzésével jutott nyolcaddöntőbe, ott azonban japán ellenfél győzte le 15–10-re, amellyel a tizenharmadik helyet szerezte meg.

A tőrözőknél Krajnyák ismét minden meccsét megnyerte a csoportban, az itt szerzett lendület pedig a főtábla első körében is kitartott, ahol amerikai riválist búcsúztatott, de őt egy hongkongi verte 15–8-ra, ezáltal a párbajtőrhöz hasonlóan itt is kilencedik helyen végzett.

Ellenben Dani Gyöngyi a „gyengébb” kezdés ellenére jobb végeredményt ért el, hiszen a csoportban elért 4–1-es győzelmi mutatóval erőnyerőként került a legjobb tizenhatba, ott brazil riválist ejtett ki, de a nyolc között kínai ellenfelétől 15–3-ra maradt alul, amellyel ötödik helyen végzett.

Az egyéni versenyek mellett a lengyel fővárosban a női párbajtőrözők csapatversenyét is megrendezték, itt a Dani Gyöngyi, Veres Amarilla, Krajnyák Zsuzsanna és Mező Boglárka összeállítású magyar válogatott a negyeddöntőben a házigazdákat 45–33-ra verte, az elődöntőben a végső győztes Kína 45–29-re bizonyult jobbnak Daniéknál, akik a hongkongiak elleni helyosztót kiélezett meccsen nyerték 45–38-ra, ezáltal bronzérmesek lettek.

A varsói esemény után szeptember 17. és 23. között Szöulban rendezik a kerekesszékes vívók világbajnokságát, a világkupa következő, s egyben idei utolsó állomására pedig november 14. és 17. között kerül sor Amszterdamban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email