22_03_29_erdmost_nincskep

Fókuszban a bíróság – amatőr fotópályázat indul

22_03_29_erdmost_nincskep

Fókuszban a bíróság – amatőr fotópályázat indul

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke „Fókuszban a bíróság” címmel pályázatot hirdet amatőr fotográfusok részére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A pályázat határideje 2019. október 4., péntek 12 óra, benyújtásának helye: Országos Bírósági Hivatal  Kommunikációs Osztály  (1055 Budapest, Szalay utca 16.)

Pályázati kategóriák:
 
I. Bíró a digitális világban
 
Hogyan alkalmazzák a bírák a digitális eszközöket a mindennapi munkájuk során? A pályázók képsorozatokban is gondolkozhatnak. A képsorozat 5-10 képből állhat.  A képsorozathoz lehet rövid szöveget, képaláírást, magyarázatot hozzáfűzni.

II. Régi épületek új fényben
 
A bírósági épületek, épületrészek nem hagyományos, kreatív, újszerű, látásmóddal történő ábrázolása. A pályázók képsorozatokban is gondolkozhatnak. A képsorozat 5-10 képből állhat.  A képsorozathoz lehet rövid szöveget, képaláírást, magyarázatot hozzáfűzni.

III. Zöld bíróság
 
A környezettudatos gondolkodás, az energiahatékonyság növelése és a környezetvédelem érdekében bevezetett fejlesztések megjelenítése képeken. A pályázók képsorozatokban is gondolkozhatnak. A képsorozat 5-10 képből állhat.  A képsorozathoz lehet rövid szöveget, képaláírást, magyarázatot hozzáfűzni.

IV. Nyitott Bíróság
 
Életkép vagy fotóriport a bíróságokon egy, a nyitott bíróság programba tartozó eseményről. A pályázók képsorozatokban is gondolkozhatnak. A képsorozat 5-10 képből állhat.  A képsorozathoz lehet rövid szöveget, képaláírást, magyarázatot hozzáfűzni. V. A fenti kategóriákban mobiltelefonnal készített képeket különdíjként értékeli a zsűri
 
A pályázók a jelentkezési lapon jelölik, hogy mobiltelefonnal készítették-e a fotót.  

Díjazás:

Az egyes kategóriák nyerteseinek díja: 200.000 Ft

OBH elnöki különdíj: 25.000 Ft

Bíráló Bizottság különdíj: 25.000 Ft

Közönségdíj: 25.000 Ft 

Mobiltelefonnal készített fotók nyertesének díjazása: 25.000 Ft  
 
A pályázók köre:

amatőr fotográfusok

a pályázat nyílt, amelyen – a pályázati feltételek elfogadása mellett – bárki részt vehet.

A pályázat benyújtásának módja:

jelentkezési lap kitöltése

pályázói nyilatkozat kitöltése 

a pályázók összesen 5 db pályaművel pályázhatnak (1 képsorozat 1 pályaműnek minősül).

pályázatok benyújtása DVD-n vagy CD-n kétféle formátumban:

– a kép hosszabbik oldala minimum 1024 képpont, maximum 1280 képpont legyen, RGB színmódban. A file maximum 10 megabájt méretű és JPEG formátumú lehet, valamint 

– a kép hosszabbik oldala minimum 4000 képpont (12 megapixel), a kép CMYK színmódban és 300 dpi felbontásban, digitális JPEG vagy TIF formátumban legyen.

– Szkennelt fotó esetében a hosszabbik oldal érje el az 50 cm-t, 360 dpi felbontás mellett.

A fájlok megnevezése:  KATEGÓRIA_NÉV_CÍM Pl.: KAT1_Minta_János_Képcím, KAT1_Minta_János_Képcím_kicsi (a kis felbontású képek esetében)

A bírósági épületekbe való belépésről:

Az Országos Bírósági Hivatal hivatalos úton tájékoztatta a bíróságok elnökeit a fotópályázattal kapcsolatban, azonban a bíróságra való belépést megelőzően, a bírósági épületbe való belépés feltételeiről szíveskedjenek egyeztetni az illetékes sajtóosztállyal (telefonon vagy e-mailben). A bíróságok sajtószóvivőinek elérhetősége ezen a linken érhető el.

Szerzői jogok:
 
A Pályázó a pályázati nyilatkozat kitöltésével a beküldött alkotás szerzői vagyoni jogairól az Országos Bírósági Hivatal javára lemond, a felhasználás jogát az Országos Bírósági Hivatalra ruházza át.

A pályázó hozzájárul, hogy beküldött alkotásait az Országos Bírósági Hivatal a bíróságok épületein belül kiállítsa, interneten és intraneten, valamint saját kiadványaiban közzétegye, illetve bármilyen más módon felhasználja. 

A Pályázó a pályázati nyilatkozat kitöltésével kijelenti, hogy a művén esetlegesen szereplő személyeknek a kép elkészítésével kapcsolatos engedélyével a Ptk. 2:48.§ (1) bek. szerint rendelkezik.

A Bíráló Bizottság a pályázatból kizárja mindazokat, akik a pályázati feltételeknek nem felelnek meg, illetve a formai és technikai követelményeket nem, vagy hiányosan teljesítik. Nem nevezhetők közízlést sértő képek.

A pályázat kiírója a pályázati kiírást bármikor visszavonhatja, és a bíráló bizottság döntése alapján eredménytelennek nyilváníthatja.
 
További információ: a pályázattal kapcsolatos további kérdéseivel a sajtoszoba@obh.birosag.hu e-mail címen tud érdeklődni.
 
 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email