22_03_29_erdmost_nincskep

Egy kis jazz a Kápolnakertben?

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy kis jazz a Kápolnakertben?

Ötödik alkalommal rendezik meg idén nyáron Diósdon a Kápolnakerti Nyári Zenés Estéket minden szombaton 19 órától. Július 13-án a jazz szerelmeseinek mindenképp kihagyhatatlannak ígérkezik a Diósdra már visszajárónak tekinthető formáció, a Földi Vera trió ingyenes koncertje.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Diriczi Zoltán, a Kék Géza Művelődési Ház munkatársa és a programsorozat szervezője azt mondja, mostanra érett be a rendezvény, hiszen már jól ismerik a helyiek és környékbeliek is, de vannak messzebbről (legutóbb, a Playground koncertjén – ahol a fotók készültek- például Egerből) érkezők is. Köszönhetően annak, hogy a szervező igazán változatos programot állított össze, és gyakorlatilag hétről-hétre más-más zenei műfaj rajongóinak nyújt kellemes zenés estet. És akkor még a hangulatos környezetről, amit a Kápolnakert kínál, nem is szóltunk.

Július 13-án a modern, ugyanakkor könnyed, fiatalos jazzt játszó Földi Vera trió szolgálja majd a muzsikát itt, akik már visszatérőnek számítanak a rendezvényen.

Július 20-án a Lukin László Zeneiskola pedagógusaiból álló vonósnégyes klasszikus zenével tölti majd be a Kápolnakertet.

Július 27-én már 16 órakor a Barack Fesztivállal kezdetét veszi a műsor a Diósdi Német Hagyományőrző Egyesület szervezésében, akik a 20. századi diósdi életbe és szokásokba, hagyományokba varázsolják vissza az érdeklődőket, ezután pedig este a klezmer zenét játszó amerikai csapat, az Aqua Sisters fog koncertet adni. 

Augusztus 3-án a mostanában talán inkább gyermekkoncertjeiről ismert Áprily Géza egy másik oldalát is megmutatja, méghozzá azt, amit a Mikroszkóp Színpadról hozott magával.

Augustus 11-én a rendezvény hagyományainak megfelelően az utolsó alkalom a középkorba és a reneszánszba repíti vissza a közönséget a helyi hagyományőrző csoportok: a 14. századi lovagi kultúrát képviselő Történelmi Bajvívó Egyesület és a Susato Régizene Együttes fellépésével.

A koncertek ingyenesen látogathatóak, minden alkalommal este 7 órakor kezdődnek, rossz idő esetén pedig a Kápolnakert melletti Kék Géza Művelődési Házban kerülnek megrendezésre.

A programokról Diriczi Zoltán adott részletesebb tájékoztatást az Érd FM 101.3 Köztünk marad című műsorában, amit itt is meghallgathat:


További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email