22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: novemberben kezd az EHF-Kupában az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: novemberben kezd az EHF-Kupában az ÉRD

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) közzétette a női EHF-Kupa 2019/2020-as kiírásának kiemelési listáját, melynek értelmében az ÉRD és a címvédő Siófok KC a harmadik körben kapcsolódik a küzdelmekbe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A második számú európai sorozatban az előttünk álló idényben is négy magyar csapat szerepel. A szeptember 7-8-án és 14-15-én megrendezendő első körben 32 együttesből tizenhat jut tovább az oda-visszavágós párharcokból, aztán a második fordulót már két magyarral, a DVSC Schaefflerrel és a GVM Europe-Váccal rendezik – s mellettük további tizenhat együttes csatlakozik a sorozathoz.

A harmadik – november 9-10-én és 16-17-én tartandó – körbe a címvédő Siófok KC, a dán Nyköbing, a román CS Gloria, az orosz Lada és két, a Bajnokok Ligája selejtezőjéből érkező együttes mellett csatlakozik az ÉRD.

A párharcokból tizenhat csapat jut a január 4-én kezdődő és február 9-ig tartó csoportkörbe. A négy négyesből az első két-két helyezett jut a legjobb nyolc közé.

A részletes lebonyolítás ide kattintva érhető el!

Az EHF-Kupa 2019/2020-as kiírása lesz az utolsó ezen lebonyolítás mentén, hiszen a következő szezontól átstrukturálják a sorozatot, s 2020/2021-től már Európa Liga néven zajlik, míg a harmadik számú kupát, a Challenge-kupát váltja az EHF-Kupa.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email