22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki András: „megtaláljuk a forrást a lakóutak fejlesztésére”

22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki András: „megtaláljuk a forrást a lakóutak fejlesztésére”

Jelentette be júliusi sajtótájékoztatóján Aradszki András országgyűlési képviselő, aki egyebek között a költségvetéstervezet vitájáról, az egészségügyi támogatásról és az AVL érdi alapkőletételéről is beszámolt a nyilvánosságnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nemrég tárgyalta az Országgyűlés a 2020-as költségvetés tervezetét, melynek egyik alappillérét a családvédelmi akcióterv finanszírozása teszi ki. Aradszki András országgyűlési képviselő a vitán felszólalt a közútfejlesztéssel kapcsolatban: mint mondta, az erre vonatkozó fedezet Érd számára is lehetőséget nyújthat, hogy megkapja az ígért és várt támogatást.

– Ezzel kapcsolatban folyamatos egyeztetésben állunk a szakemberekkel. Szavaimat azzal zártam, hogy bízunk abban, hogy 2020-ban is folytatódik a gazdasági növekedés, ez több adóbevételt jelenthet, és azért küzdünk, hogy ebből a többletből Érd is megfelelő összeget kapjon a lakóutak fejlesztésére. A költségvetés feszes, hiszen a népességpolitikai vállalásainkat teljesíteni kell, a családvédelemre fordított összeg tetemes, ám az érdi lakóútfejlesztésre fordítható pár milliárd forint megszerzésére is meg fogjuk találni az utat – hangsúlyozta Aradszki András. A költségvetés kapcsán még elmondta, hogy a biztonság költségvetéséről beszélünk abból nem csupán a stabilitás szempontjából, hanem abból a szempontból is, hogy jelentősebb összeget fordít a honvédelemre, a közrend védelmére és a biztonságra.

Azt is hozzátette, hogy úgy néz ki, Tárnok részére is sikerült egy költségvetési módosítás keretei között javaslatot tenni, amely egy közösségi tér kialakítására, továbbfejlesztésére nyújt majd fedezetet.

Érddel kapcsolatban beszámolt arról is, hogy az AVL nevű osztrák kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szakcég alapkőletétele megtörtént, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében. Úgy fogalmazott: remélhetőleg hamarosan látványos építkezés kezdődik a településen. 

A július 1-jei Semmelweis-nap kapcsán elmondta, és továbbra is az egészségügy a legfontosabb területe a magyarországi emberi erőforrásokkal gazdálkodó ágazatnak. 

– Egészség nélkül csonka nemzet leszünk, magas lesz a halálozás száma és mindemellett hiába mondjuk azt, hogy a népesedési programunk talán sikeres lesz. Hozzá kell tennem, hogy mindig többet fordítottunk az egészségügyre 2010 óta, mint bárki korábban. Elindult az Egészséges Budapest Program, lesz egy csúcskórház Dél-Budán, aminek a tervezése, előkészítése már folyik, ez az érdiek ellátását is szolgálja majd, tovább folytatódik az ápolónők és szakasszisztensek bérfejlesztése. Megerősödött a háziorvosi szolgálat, egy jó járóbeteg-ellátás már eleve kiszűri a rizikófaktorokat, hamarabb észreveszi a betegségek jelentkezését és hamarabb segít a gyógyításban – emelte ki a képviselő.

A tájékoztatón szó volt arról is, hogy megtörtént a Fidesz-KDNP pártszövetség helyi polgármesterjelölései. Mint mondta, ezek az előkészítések békésen zajlottak, ezért köszönetét fejezte ki azoknak, akik ennek lebonyolításában részt vállaltak. Az országgyűlési képviselő mindezek mellett beszámolt még arról is, hogy az Országgyűlés elfogadta a mentelmi jog szigorítását is, amit az ellenzéki képviselők nem szavaztak meg. Az Európai Parlamenti választás kapcsán elmondta, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség sikerrel vette az akadályokat.

– Ezután is meg kell vívni a harcot a tekintetben, hogy az Európai Unió intézményrendszerének élére kiket jelöljön az Európai Tanács. Fontos kérdés, hogy milyen mértékben lehet érvényesíteni saját álláspontunkat, amely elég világos volt: Magyarország csak olyan tisztségviselőt tud támogatni, amelyik nem Magyarországellenes, amelyik meg kívánja őrizni a keresztény kultúrát, és amelyik a migrációt nem szervezni, hanem megállítani akarja – zárta szavait az országgyűlési képviselő.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email