22_03_29_erdmost_nincskep

Kiállítás, díjátadás a tölgyek alatt

22_03_29_erdmost_nincskep

Kiállítás, díjátadás a tölgyek alatt

Évadzáró piknik a Czabai kertben – így lehetne találóan összefoglalni a Képzőművészek Érdi Közössége és az Irodalomkedvelők Klubja közös rendezvényét, de ez egyben talányos is, hiszen nem fejezi ki pontosan, miről is volt szó valójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A lényeg persze a találkozó, két közösség – vagy inkább már egy – tagjainak tartalmas együttléte, amire mindig lehet indokot találni. Ilyen ok a KÉK alkotótábora, amelyet immár negyedszer rendezhettek meg Czabai Balázs jóvoltából a 283 tölgyfa által klimatizált szabadtéri műteremben, s amelynek termését a teniszpálya kerítésére aggatott rögtönzött tárlaton tekinthettek meg a piknik résztvevői. 

De jó ok volt a találkozóra, hogy az irodalmárok folyóirata, az IRKA a nyolcadik születésnapját ünnepelte, amiről illik megemlékezni, hiszen egyre bővül a publikálók köre, akik között mind több tehetséges szépíró és verselő bukkan föl. Olyannyira, hogy a szerkesztők gond nélkül megtöltenek évi 12-13 kiadványt – hiszen már régen nemcsak a folyóirat jelenik meg az irodalomkedvelők gondozásában –, s szerzői estek, könyvbemutatók sorát szervezik – ahogy ezt egyéb sikerekkel együtt Daróci Lajosné, a klub vezetője számba vette.

Egy ilyen közösségnek feladata az is, hogy ösztönözze, elismerje a hozzá kötődő alkotókat, erre szolgálnak az IRKA irodalmi díjak, amelyeket vers és próza kategóriában ítélnek oda. Az előbbit idén Dylan D. Tides (Balázs Zsolt) kapta, aki amolyan levelező tagja a körnek, hiszen Sopronban él, onnan küldi műveit rendszeresen. Próza kategóriában ezúttal Magyarádi Ágnest választották az elismerésre, akinek írásai arról árulkodnak, hogy a tinédszerek lelkének a szakértője. Ezúttal a próza kategóriában még egy elismerést átadtak: Wegenast Róbert festőművész, díszlettervező írói tevékenysége előtt tisztelegtek a díjjal, hiszen folytatásokban közölt naplórészleteit az IRKA olvasói lapszámról lapszámra nagy érdeklődéssel várják. A fiatal tehetségek ösztönzésére szolgál a diákkategória díja, amit Szatmári Kristóf vehetett át. 

Az IRKA gondol azokra is, akik figyelemmel kísérik, segítik tevékenységét, nekik alapították az IRKA emlékérmet, amelyet M. Nagy Péter újságíró vehetett át a közösséget rendszeresen bemutató publikációiért. Ugyancsak emlékérmet kapott Kaposi Eszter festőművész, aki egyebek között azt a plakettet is tervezte, amelyet a díjazottak kapnak az oklevél mellé. Tavaly óta Poly–Art elismerő oklevelet is átadnak a segítőknek, ezúttal Győriné H. Angélának, aki amolyan házi pénzügyminiszterként segítette az IRKA-t, a Ply–Art-ot. 

Érdemesnek tartották még erre az oklevélre Bilik Jánosné Pestenácz Erzsébetet és Móczár Csabát, akik munkájukkal rendre hozzájárulnak a programok szervezéséhez, lebonyolításához. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email