22_03_29_erdmost_nincskep

Nőhet a tanévkezdési támogatásban részesülők köre

22_03_29_erdmost_nincskep

Nőhet a tanévkezdési támogatásban részesülők köre

A holnapi közgyűlés fontosabb napirendi pontjairól beszélt városvezetői tájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. Szó volt a Móra iskoláról, a tanévkezdési támogatás feltételrendszeréről és a közlekedési helyzet javításáról is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A polgármester városvezetői tájékoztatóján beszámolt arról, hogy immár megkapta Sátori Boglárkától, a Móra iskola igazgatójától azt a javaslatot, ami az intézmény átépítéséről szól. T. Mészáros András kiemelte, hogy a javaslatot holnap a közgyűlés elé viszi és kéri a képviselők támogatását.

– Egy nagyívű, a teljes épületet és környezetét újjáépítő programot tudott megfogalmazni a Móra iskola igazgatója. Ehhez a programhoz javaslom majd a közgyűlésnek, hogy 10 millió forinttal járuljunk hozzá. Ez a 10 millió forint természetesen nem elegendő egy 3-4 milliárd forintos beruházáshoz, aminek még a tervezési munkája is 40-50 millió forintot tesz majd ki, de rögtön lehet erre az összegre hivatkozni, azt lehet mondani, hogy az önkormányzat teljes erejével az iskola megújulása mellett áll – hangsúlyozta a polgármester.

 Hozzátette: további 1 millió forinttal támogatják az iskolát abban, hogy az őszi tanévkezdésre újabb készségfejlesztő és játszóeszközöket tudjanak beszerezni.

A polgármester a tanévkezdési támogatás kapcsán elmondta, hogy módosítani szeretnének a feltételrendszeren. Eddig a támogatást azok kaphatták meg, akik családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladta meg a nyugdíjminimum 200%-át, és a gyermek bölcsődei, óvodai nevelésben, nappali oktatásban, illetve felsőoktatási intézmény nappali tagozatán folytatja tanulmányait. Ezt a 200%-ot most 400%-ra emelnék meg, amennyiben a képviselő-testület is megszavazza a módosítást.

– Eddig nagyjából 500-600 fő tudta a városban igénybe venni ezt a tanévkezdési támogatást. Most úgy szeretnénk megállapítani a feltételrendszert, hogy 5-ször-6-szor több családnak tudjunk ezzel segíteni az iskolakezdésben. Ehhez pedig azt a feltételrendszert kell módosítanunk a holnapi közgyűlésen, ami az egy főre jutó jövedelemhez köti az igénybevétel lehetőségét. Ez azt jelentené, hogy a továbbiakban 2500-3000 család is igénybe tudná venni ezt a segítséget, és ezekkel az előterjesztésekkel csatlakozni tudunk a kormány családtámogatási intézkedéseihez – emelte ki T. Mészáros András. 

2010 óta a kormány és Érd önkormányzatának jóvoltából számos fejlesztés valósult meg, amely vonzóbb, élhetőbb, barátságosabb otthonná tette a várost. Az útfejlesztési program I. ütemében szerviz-utak épültek és gyűjtő-utak újultak meg. A II. ütemben folyamatosan újjáépülnek a főútvonalak, közösségi közlekedéssel érintett szakaszok és tizenkét nagy forgalmú csomópont. 

– A sikeres munka folytatásához azonban szükséges a város közlekedési helyzetének javítása, ezért egy operatív intézkedési csomagot állítottunk össze, amiről holnap a közgyűlés szavaz majd. Az intézkedési csomag három pillére a közút-hálózatot és közlekedésbiztonságot érintő fejlesztések, a kapcsolódó közmű-hálózatot érintő fejlesztések, illetve a közösségi közlekedést és parkolást érintő fejlesztések – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: javasolják, hogy a programot Késő Géza mérnökről nevezzék el, aki jelentős szerepet vállalt Érd infrastruktúrájának fejlesztésében. Az ő nevéhez köthető például a forgalomkörös utcanévrendszer kialakítása, ami egyedülálló Magyarországon. T. Mészáros András a parkolás kapcsán elmondta, hogy fel kell készülni arra, hogy mélygarázsokkal álljon a város az emberek rendelkezésére.

A polgármester a tájékoztatón arról is beszámolt, hogy a Kúria fellebbviteli bírósága megerősítette a már jogerős ítéletet, miszerint az Index hírportál hazugságokat terjesztett az érdi önkormányzatról, illetve az önkormányzat által végzett közvilágítás fejlesztéséről. 

– Nem először bizonyosodott be, hogy a balliberális média hazugságokkal, álhírekkel akarja tönkretenni Érdet, lerombolni mindazt, amit közösen felépítettünk. Ebben az országos médiájuk éppúgy bűnös, mint a helyi bogjaik, amelyek mögé bújva szeretnék elkerülni a törvényi felelősségre vonást. Nem fogjuk hagyni a rágalmakat, nem hagyjuk, hogy családtagjainkat zaklassák, fenyegessék, rágalmazzák. Aki törvényt sért, annak bűnhődnie kell – zárta szavait a polgármester. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email