22_03_29_erdmost_nincskep

A szerelem mindig szerelem marad

22_03_29_erdmost_nincskep

A szerelem mindig szerelem marad

Két évvel ezelőtt kezdődött az együttműködés Krasznahorkai Ágnes színész és drámapedagógus és a Szociális Gondozó Központ Ifi klubja között. Akkor drogprevenciós témában hoztak létre közösen egy színpadi előadást, nemrégiben pedig Könny próba című darabjukat mutatták be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hogy fér meg egymással a tv maci zenéje és a szerelem? Köszöni szépen, egészen jól. Vajon nagyon mást gondolnak a szerelemről a fiatalok ma, mint 10-20 éve? Úgy tűnik, nem. A Könny próba legalábbis ezt bizonyítja. A darabban a szerelemről vallanak rendkívül őszintén a résztvevők, és persze felvetődnek a problémák is, úgy, mint a hűség vs. hűtlenség. De hogy mi a végkifejlet, azt a rendező és a színészek a közönségre bízzák, ők happy enddel és szakítós befejezéssel is készülnek. Mindenesetre az utóbbit még soha semelyik közönségük sem kérte.

A múlt heti bemutatón Horváth V. Lázár, Bujáki Bianka, Bacsa Péter, Leviczki Enikő és Magyar László, a Kós és a Bolyai jelenlegi és már végzett diákjai szerepeltek, azaz az Ifi Klub tagjai, akik Rákosi Aglajának és a Szociális Gondozó Központnak köszönhetően hétről-hétre értékesen, tartalmasan tudják eltölteni szabadidejüket még a nyári szünetben is. Valami ilyesmit jelentenek a számukra a próbák is Krasznahorkai Ágnessel, aki azt mondja, nem célja, hogy színészeket faragjon belőlük, de ha valaki szeretne ezzel foglalkozni, akkor természetesen segít neki ebben.

– Minden előadás után egy hónapig játszunk, hogy a színészi technikákon dolgozzunk, aztán hoznak egy új témát a fiatalok, és elkezdünk rá improvizálni, illetve én is hozok játékokat, hogy minél többet megtudjunk a témánkról. Ők improvizálnak, én szorgosan jegyzetelek, és összeáll lassan egy szöveg. Közben úgy segítem őket, hogy színházilag is értelmezhető legyen az egész folyamat. Nehéz elképzelni annak, aki nem a színpadon dolgozik, de ez nagyon kemény munka. Ezek a fiatalok mégis megcsinálják, eljönnek minden próbára. Közben az is benne van a pakliban, hogy barátok, és legyen akármilyen korkülönbség közöttük, mindig segítik egymást, ha a másik épp rossz passzban van, vagy problémája van, ők ott vannak egymásnak. Tehát minden oldalról csak pozitív hatással van az életükre, és látszik is rajtuk a fejlődés. egyre színesebbek, egyre kreatívabbak a produkcióik, szóval én már nagyon várom, hogy mi lesz a következő témánk – foglalta össze a fiatalokkal közös alkotó folyamat lényegét Krasznahorkai Ágnes.

A színész-drámapedagógus augusztusban színjátszó tábort vezet majd az Ifi klubban, amire sok szeretettel várnak minden fiatalt, aki kedvet érez a szerepléshez.

Az Érd FM 101.3 Köztünk marad című műsorában a rendezővel, Krasznahorkai Ágnessel beszélgettünk. Az interjút itt is meghallgathatja:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email